Vara, relaxare si recreere

Vara si-a intrat deja oficial in drepturi. Prin urmare, avem la dispozitie cateva luni bune sa ne bucuram din plin de soare. Printre altele, acum avem sansa de a ne modifica obiceiurile si de a avea mai multa grija de noi insine dupa zilele extenuante de lucru.
In primul rand, trebuie sa respectam regu­lile de baza ale regenerarii: in caz de stres psihic, se recomanda odihna activa si activi­tatile sportive intense, in timp ce pentru stre­sul fizic se recomanda relaxarea mentala, cum ar fi lectura unei carti bune sau meditatia.
Trebuie sa fim foarte atenti si la alimentatie, la exercitiile fizice si sa dormim suficient!
Formarea unor obiceiuri alimentare echi­librate si sanatoase nu este necesara doar pentru obtinerea cantitatii optime de energie, a necesarului de vitamine si minerale, ci re­prezinta, in acelasi timp, si cea mai buna pro­tectie posibila impotriva bolilor.
O alimen­tatie echilibrata si sanatoasa include o canti­tate adecvata de legume. Cel mai potrivit ar fi sa consumam legume in fiecare zi — cu cat mai multe feluri, cu atat mai bine, iar anotimpul cald ne permite acest lucru.
Haideti sa ne gandim ce este cu adevarat important in viata! Pentru a clarifica acest lucru, trebuie sa ne cunoastem foarte bine pe noi insine. Trebuie sa alocam timp si energie pentru noi insine, pentru cei dragi noua si pentru activitatile noastre preferate! In caz contrar, vom fi deprimati si apatici.
Este deosebit de important sa separam lucrurile importante de cele mai putin im­por­tante; este foarte posibil ca nervozitatea noas­tra sa fie cauzata de lucruri prea putin importante. Haideti sa vedem daca nu cumva stresul este provocat de probleme reale sau suntem inclinati sa dam prea multa impor­tanta unor fleacuri!
Haideti sa ne relaxam si inca o data sa ne relaxam! Nu trebuie sa fim pe placul tuturor, nu trebuie sa fim perfecti in toate domeniile.
Trebuie sa gasim partea pozitiva a fiecarei situatii negative!
O baie placuta sau un masaj de relaxare reimprospateaza corpul si poate face mira­cole si pentru sufletul nostru.
Profitati de efectele revita­lizante ale aerului proaspat si soarelui!
Sper ca anul acesta ne vom intalni intr-un numar cat mai mare in Tabara de Vara de la Šibenik. In fiecare an, la sfarsitul taberei avem impre­sia ca editia respectiva a fost cea mai reusita… De fiecare data, suntem convinsi ca tabara nu poate fi mai fru­moasa si mai interesanta si, cu toate acestea, ne simtim si mai bine anul urmator. Va garantez ca anul acesta nu va face exceptie!
Va doresc tuturor odihna placuta, relaxare si recreare in vacanta de vara!
Cele mai alese ganduri,
Gerry G. Hargitai
Presedinte si Fondator

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.