Un ocean de sanatate cu Ocean 21

Ocean 21, oferit de CaliVita International, este un supliment alimentar complex, sub forma lichida, cu o compozitie exclusiv vegetala. Datorita ingredientelor sale deosebite, acesta fortifica organismul si ajuta la mentinerea unei stari optime de sanatate.

Unul din principalii componenti ai produsului Ocean 21 este extractul obtinut din frunzele de Aloe Barbadensis Miller. Aloe, planta originara din Africa, este, de asemenea, cunoscuta ca „liliacul desertului” sau „planta nemuririi”. Numele deriva de la cuvantul arab alloeh, care inseamna „amar” (datorita lichidului amar care se gaseste in frunzele sale). Se cunosc mai mult de 500 de specii de Aloe, dar numai patru au fost recunoscute pentru valoarea lor nutritiva. Aloe Barbadensis Miller este liderul acestui grup. incepand din 1930, cercetari amanuntite au demonstrat ca gelul transparent care se gaseste in frunzele de Aloe contine peste 75 de nutrienti si mai mult de 200 de compusi activi, printre care 20 de minerale, 18 aminoacizi si 12 vitamine. Dintre constituentii chimici merita mentionati aminoacizii, acidul salicilic, enzimele, antrachinonele, hormonii,’ mineralele, vitaminele, sterolii vegetali, carbohidratii, fibrele.

Cu ajutorul enzimelor – amilaza, lipaza, peroxidaza, fosfataza alcalina, catalaza etc. – Aloe faciliteaza digestia si absorbtia micro- si macro-nutrientilor. Mineralele, cum ar fi Cu, Ca, Cr, Fe, Mg, Mn, K, Na si Zn, participa la diferite procese fiziologice, contribuind la functionarea optima a organismului. Antrachinonele, ca aloina, aloe emodinul, acidul aloetic, barbaloina, rezistanolul (in cantitati mici), au efect analgezic, antibacterian, antiviral si antifungic, intervin in refacerea tesuturilor dupa terapiile pentru cancer cu cobalt. Auxinele si giberel’inele – hormoni vegetali – au un rol important in vindecarea ranilor, in timp ce saponinele sunt compusi antiseptici. Campesterolul, lupeolul, beta-sitosterolul, precum si acidul salicilic din compozitia acestei plante, au o actiune antiinflamatoare. Vitaminele antioxidante, cum ar fi vitamina A, C, E si vitaminele B (B 3 , B 12 , colina, acidul folic), se gasesc, de asemenea, printre ingredientele produsului. Prin acemannul din compozitie, Aloe Vera fortifica rezistenta naturala a organismului si creste rezistenta sistemului imunitar, stimuland celulele limfocite-T. Ca supliment alimentar, Aloe Vera faciliteaza digestia, imbunatateste circulatia sanguina si limfatica, are un rol benefic in functionarea rinichilor, ficatului si a bilei, intareste sistemul imunitar.

Acest supliment alimentar lichid Ocean 21,  contine, de asemenea, un amestec patentat de alge marine: Alaria marginata, Ascophyllum nodusum, Chondrus crispus, Fucus vesiculosus, Laminaria digitata, Porphyra yezoensis, Palmaria palmate, Ulva lactuca.

Plantele marine, care, contrar celor terestre, s-au dezvoltat si adaptat unui mediu stabil, dar sarat, contin numerosi compusi chimici care nu se regasesc in plantele de pe sol.

Biogeografic, algele sunt raspandite in toate zonele oceanelor, de la tropice la poli. Oceanul se intinde pe 70 % din suprafata globului si se stie ca, prin fotosinteza, plantele marine produc oxigen intr-un procent cel putin proportional. Multe state, mai ales din regiunea Oceanului Indian’si Asiei, au dezvoltat o adevarata industrie de prelucrare a algelor. Cel mai semnificativ exemplu este utilizarea unor alge ca Porphyra spp si Laminaria spp ca aliment sau supliment alimentar. Delicatese de genul Nori si Wakami fac parte integranta din bucataria japoneza.

O alta polizaharida deosebita, carrageenan, este obtinuta in mod obisnuit din algele rosii care apartin speciei Chondrus. Aceasta este, de asemenea, un polimer din categoria galactozelor, avand o utilizare asemanatoare cu a agarului, dar cu preponderenta in industria alimentara. Algele brune sunt, de asemenea, utilizate pentru poliza-haridele din compozitie, in special alginata. Alginata este un amestec de polimeri ai acizilor manuronic si guluronic, care reprezinta 20-30% din compozitia algelor maro (mai ales a celor numite „kelps”). Agarul si carragenul sunt mai valoroase decat alginatii, dar alginatii sunt mai frecvent utilizati in industria alimentara si in procesele de prelucrare.

Algele nu sunt doar o sursa de agar, carrageenan si alginat, ci si de trigliceride (numeroase specii contin trigliceride in proportie de peste 20%), care sunt utilizate ca ulei comestibil, dar si ca sursa pentru numeroase produse alimentare, cum ar fi zaharurile si aminoacizii. Desi, in general, algele maro contin proteine in cantitati mici, multe fitoplanctoane constituie o sursa bogata de proteine.

Alaria marginata este o alga bogata in iod, vitamina B 6 si K, minerale (Co, Ra si altele), ceea ce face din aceasta un supliment alimentar foarte valoros. Ascophyllum nodosum este o alga maro care contine macronutrienti (5-12% proteine, 52% carbohidrati, 2-4% grasimi), micronutrienti (vitaminele C, B 1 , B 2 , B 6 , B 12 , E, K, beta-caroten), macroelementi (Ca, Mg, Na, P, S), oligoelemente (I, Cu, Zn, Se, Ba, Bo) si alti nutrienti (fibre vegetale). Toti acesti componenti au un rol important in organism. Chondrus crispus este o alga cu proprietati nutritive, adaptogene, antioxidante. Datorita proteinelor, polizahari’delor, oligoelementelor (I, Fe, Br), vitaminelor Asi B 1 pe care le contine, poate fi utilizata cu succes in convalescenta dupa boli infectioase, tulburari digestive etc.

Fucus vesiculosus intervine, prin substantele sale biologic-active, in neutralizarea radicalilor liberi, diminuand astfel leziunile celulare. Laminaria digitata este alga care contine cea mai mare cantitate de iod. De asemenea, cantitatea de calciu’din compozitia sa este de 14-20 de ori mai mare decat cea din branza si, din acest motiv, se recomanda in osteoporoza. Diferite studii releva ca substantele biologic-active din aceasta alga reduc colesterolemia, stabilizeaza tensiunea arteriala, favorizeaza motilitatea intestinala. Porphyra yezoensis, cunoscuta ca Nori, este o alga rosie folosita ca aliment in Coreea si Japonia. Este bogata in acid aspartic, acid glutamic, glicina, taurina. Are o actiune benefica asupra sistemului circulator, scade colesterolemia, participa la recircularea entero-hepatica a acidului biliar. Palmaria palmata (Dulse) este o alga rosie utilizata ca aliment sau condiment. Este o sursa bogata de carbohidrati, proteine, minerale si vitamine. Alga verde Ulva lactuca este utilizata mai ales datorita proprietatilor sale nutritive. Contine aminoacizi (fenilalanina, izoleucina, leucina, lizina, valina, tiptofan),’minerale (Fe, Ca, Mg, Zn, I), vitamine (A, B 1 , B 2 , B 6 , C) si fibre alimentare.

Pau d’Arco (Tabebuia impetiginosa), un alt constituent important al produsului Ocean 21, este cunoscut ca antioxidant si pentru efectele sale de stimulare a sistemului imunitar. Contine minerale (Fe, Ca, Mn, Se, K, Zn), vitamine (C, A, B1, B 2 ), fibre vegetale si alte substante biologic-active.
Sfecla rosie este un tonifiant general al organismului. Principalii sai constituenti sunt mineralele (K, Na, P, Ca, Fe), vitaminele (A, C, B 3 , B 1 , B 6 , B 2 ), fibrele vegetale. Participa la imbunatatirea mecanismului de aparare a organismului.

Merisorul este o sursa bogata de vitamina C, bioflavonoizi, antocianide, acid citric, acid elagic. Creeaza un mediu nefavorabil pentru bacteriile din tractul urinar. Mentine sanatatea aparatului cardiovascular, are efect anticancerigen.
Morcovul contine numeroase vitamine si minerale importante. Este bogat in antioxidantii beta-caroten si alfa-caroten, in fitochimicale, glutation, Ca, K, vitaminele A, B 1 , B 2 , C si E, care, de asemenea, sunt considerate antioxidanti si care protejeaza si hranesc pielea.

Pe scurt: Ocean 21 este un supliment alimentar recomandat pentru functionarea optima a aparatului cardiovascular, digestiv, respirator, reno’-urinar, precum si a sistemului nervos si endocrin. Poate fi utilizat si de atleti sau de persoanele in convalescenta. Datorita concentratiei ridicate de iod,  Ocean 21 nu se recomanda femeilor gravide si mamelor care alăptează sau persoanelor care suferă de hipertiroidism.

articol preluat din revista CaliNews

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*