Tratamentul herpesului – un virus nu chiar atat de simplu

herpesAm mancat ceva ce mi-a cazut greu!”, “Am baut dupa cineva!”, “Nu au spalat ca lumea farfuriile la restaurant!” – de nenumarate ori auzim astfel de plangeri sau le facem chiar noi, cand ne apar pe buze basicutele de herpes. La inceput, nici nu le atribuim prea mare importanta, doar dispar in cateva zile. Incep sa ne deranjeze cu adevarat abia cand simptomele neplacute devin permanente.

Omenirea cunoaste herpesul de buze de sute sau mii de ani. Dar abia in secolul XX sa descoperit ca herpesul este cauzat de un virus?

Infectarea cu virusul herpetic are o frecventa ridicata; datele statistice spun ca, 70-80% din populatia in varsta este purtatoare de virus herpetic. Virusul herpetic se raspandeste prin contact, de la om la om, de cele mai multe ori ne infectam fara sa ne dam seama. Cand simptomele de herpes au disparut si leziunile s-au vindecat, credem ca totul este in ordine. Din pacate, lucurile nu sunt asa de simple.

Virusi herpetici, prin intermediul nervilor senzitivi, ajung, din mucoasa bucala, in ganglionii nervosi, mai ales in ganglionii senzitivi, unde locuiesc in mod latent si asteapta ca sistemul nostru imunitar sa fie suficient de slabit (de exemplu, in caz de febra, indigestie, traume psihice, stres, menopauza etc). Atunci virusii herpetici se activeaza din nou, se inmultesc accelerat si apar simptomele specifice de  herpes.

In fiecare din noi se gaseste virusul herpetic in stare latenta, dar, la persoanele la care s-a activat o data, este posibil sa aparea intotdeauna o recidiva. Slabirea sistemului imunitar faciliteaza aparitia simptomelor, care se pot repeta chiar si lunar.

Se cunoaste destul de putin faptul ca exista mai multe tipuri de virusuri herpetice.

Din aceeasi familie cu virusul herpetic care apare pe buze si se numeste HSV-1 (herpes simplex virus 1) face parte si virusul varicela, care declanseaza varicela – boala de care am suferit multi dintre noi in copilarie. Dupa perioada de infectare, acest virus se comporta la fel ca ceilalti. Ramane in organism intr-o forma latenta, in celulele nervoase ale coarnelor posterioare medulare si, cand organismul are sistemul imunitar slabit, in etapa de adult sau chiar la o varsta mai inaintata, declanseaza boala numita zona zoster, care pe langa faptul ca are un aspect urat, este si dureroasa.

In schimb, virusul numit la fel de simplu, HSV-2 (herpes simplex virus 2), afecteaza organele genitale, cauzand in aceste zone vezicule si chiar ulceratii; se raspandeste pe cale genitala si la nastere poate cauza complicatii. Recent, s-a observat ca virusurile HSV-1 si HSV-2, in culturile experimentale de tesuturi, pot induce transformarea celulelor sanatoase in celule maligne si pot cauza dezvoltarea tumorilor canceroase.

Trebuie sa mentionam faptul ca herpesul care are o frecventa ridicata poate cauza chiar tulburari psihice. Herpesul poate face si relatia de cuplu mai dificila, si este posibil ca uneori sa produca piedici in indeplinirea sarcinilor de serviciu. Aparitia sa frecventa creeaza o stare de tensiune permanenta si groaza la gandul ca simptomele s-ar putea ivi in momentul cel mai nepotrivit. Ba chiar si acest stres in sine poate declansa herpesul.

Ce puteti face?

Cel mai important este sa va intariti sistemul imunitar. Pentru aceasta, puteti alege foarte multe produse din gama suplimentelor alimentare oferite de CaliVita International.

Acum va prezentam unul din cele mai moderne si mai accesibile produse pentru intarirea sistemului imunitar, VirAgo, preparat din componente exclusiv naturale.

Frunza de maslin

Are proprietati antimicrobiene. S-a constatat ca este eficienta in afectiunile virale, bacteriene si fungice, respectiv in alergii si sindromul oboselii cronice.

Echinacea

Este una din cele mai cunoscute plante cu efecte imunostimulatoare si antivirale. impiedica raspandirea virusului herpetic si gripal, imbunatateste sistemul nespecific de aparare al organismului, impiedica inmultirea agentilor patogeni.

Gheara matei

Este unul dintre cei mai eficienti imunostimulatori. In plus, are proprietati antiinflamatoare si antivirale.

Pau d’Arco

Pau d’Arco are ca proprietati: imunostimulator, antibacterian, antifungic, antiparazitar, antiviral, antioxidant, analgezic, antiinflamator. Poate fi utilizat cu succes si in candidoze.

Zincul

Este indispensabil pentru functionarea sistemului imunitar.

Lizina

Deoarece lizina se poate fixa in locul argininei (aminoacid necesar inmultirii virusului herpetic), impiedica inmultirea virusului si dezvolta un efect antiviral specific.

Produsul naturist VirAgo poate fi cumparat din Magazinele CaliVita

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.