Tratamentul cu produse CaliVita in sindromul de menopauza

menopauzaSemnele si simptomele menopauzei difera de la o femeie la alta, iar la aceeasi femeie variaza in timp. Menopauza poate fi insotita de tulburari mai mult sau mai putin importante. Este vorba in general de bufeuri de caldura, uscaciune vaginala, tulburari urinare, schimbari bruste de dispozitie (iritabilitate, depresie, anxietate), tulburari ale somnului (insomnie). Aceste tulburari nu sunt grave in sine si nu prezinta riscuri pentru sanatate. Durata de manifestare poate varia de la cateva luni la cativa ani.

Bufeurile (valurile de caldura)

Bufeurile sau cunoscutele valuri de caldura, sunt cele mai frecvente simptome de menopauza si apar ca rezultat al alterarii functiei hipotalamusului (scaderea productiei de endorfine). Rezultatele unor studii au demonstrat ca practicarea regulata a exercitiilor fizice (aproximativ 3 ore pe saptamana) duce la scaderea frecventei si intensificarii bufeurilor. De asemenea, este importanta o alimentatie de tip vegetarian, care sa contina anumite plante cu substante active, asemanatoare estrogenilor, numite fitoestrogeni. Printre acestea se numara telina, patrunjelul, soia, nucile, cerealele, lucerna. Exista si plante ale caror extracte naturale au o actiune de stimulare a producerii de hormoni in continuare (de ex. ginsengul, primula de seara, radacina de lemn dulce, mielareaua, cohosul). Unele vitamine si minerale s-au dovedit deosebit de eficace in ameliorarea bufeurilor: vitamina E, vitamina C, flavonoizii, seleniul.

Dintre suplimentele alimentare oferite de CaliVita International se pot folosi urmatoarele: Pro Seleniu (3 tb/zi), Vitamin E (1 caps/zi), administrata impreuna cu Super Soya Lecithin (emulsificator pentru vitamina E – 3 caps/zi), C Plus (4 tb/zi).

Se mai pot administra si preparatele: Protect 4 Life (3×1 tb/zi), Mega Protect 4 Life (3×1 tb/zi), Evening Primrose Oii (3×1 caps/zi), Panax Ginseng (1 tb/zi), Green Care (2×2 tb/zi).

Tulburarile circulatorii

O circulatie deficitara in aceasta perioada se datoreaza adesea aterosclerozei si este insotita de senzatia de racire a extremitatilor. Pentru a obtine efecte benefice se foloseste extractul de Ginkgo Biloba, care imbunatateste circulatia periferica si cerebrala. Pentru a fi activ, extractul de Ginkgo Biloba trebuie sa contina 24% fiavonoglicozide, iar doza sa fie de 40 mg, administrate de 3 ori pe zi. Rezultatele nu sunt imediate, extractul dovedindu-se cu atat mai eficace cu cat este mai indelung folosit. Suplimente alimentare de acest tip sunt Protect 4 Life, Mega Protect 4 Life si Ginkgo XC.

Slabirea memoriei, a puterii de concentrare si starile depresive

Aceste simptome sunt cel mai adesea rezultatul proastei oxigenari si lipsei de elemente nutritive indispensabile creierului. De aceea este necesara o alimentatie echilibrata si administrarea unor combinatii de

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.