Suplimente alimentare pentru scolari

suplimente scolariIn septembrie a inceput un nou an scolar. Inceperea scolii provoaca o mare emotie atat in randul copiilor, cat si al parintilor. Trezitul devreme si faptul ca trebuie sa stea jumatate de zi la scoala constituie de multe ori o proba de rezistenta pentru copii si uneori chiar un factor de stres. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii mici, care incep clasa intai. Organismul acestora, de obicei, nu este inca destul de puternic pentru a-i ajuta sa se concentreze pe parcursul intregii zile. Datoria parintilor este sa-si ajute copilul in aceasta perioada de trecere de la programul de gradinita la cel de scoala.

In primele luni, una din cele mai importante necesitati este integrarea, cunoasterea colegilor si a regulamentului scolii. In plus, in majoritatea scolilor, inca din prima saptamana copiii fac cunostinta cu cartile, cu instrumentele de scris (dar pentru acest moment au fost pregatiti si in gradinita). Cu pauze mici, copiii trebuie sa fie atenti si disciplinati timp de patru ore, trebuie sa acumuleze  multe informatii noi. Chiar daca  invatatoarea se straduieste sa transmita cunostintele intr-un mod cat mai placut, sub forma de joaca, aceasta schimbare este, totusi, o mare provocare pentru cei mici. Deja in primele zile parintii constata ca copilul lor este mai obosit, mai palid, serile adoarme mai repede, iar, in cazurile nefericite, pleaca la scoala plangand, nervos. Desigur, este firesc ca experientele si informatiile noi sa  solicite si sa oboseasca copilul – si acest lucru este valabil mai ales in cazul celor cu un organism slabit, in cazul copiilor care se imbolnaveau des si la gradinita.

De aceea, este important ca parintii sa fie atenti la forma fizica si la odihna corespunzatoare, atat in cazul copiilor mai mici, cat si al celor mai mari. Este necesar sa le ofere o alimentatie completa, bogata in substante nutritive, vitamine si minerale. Sa nu lase niciodata copiii sa plece la scoala cu stomacul gol! Este obligatoriu ca dimineata sa manance cateva ceva, deoarece prima pauza de masa este in general pe la ora zece, adica foarte tarziu. Din cauza foamei, atentia copiilor si starea lor generala se deterioreaza, nu se pot concentra la ore, ca urmare primesc note proaste, ceea ce nu face decat sa sporeasca greutatile acestei perioade stresante. Deci, dimineata, dati-le copiilor dumneavoastra cacao, lapte, un pic de cascaval sau musli, care sunt bogate in glucide si vitamine. Puneti in pachetelele cu mancare fructe spalate, sfecla, alte legume, fructe deshidratate, eventual nuci, migdale, musli – din care copiii pot gusta cu usurinta in pauze si care sunt si hranitoare.

Desigur, nu trebuie sa uitam nici exercitiile fizice sistematice. Exercitiile fizice sunt importante nu numai in cazul in care copiii sau parintii lor isi doresc performante fizice. Miscarea si solicitarea fizica sunt indispensabile pentru aparatul locomotor – pentru oase, articulatii, muschi, tendoane – si pentru dezvoltarea sistemului circulator si a aparatului respirator, prin miscare oxigenul ajunge mai usor la fiecare celula. Acestea sunt, de asemenea, foarte importante pentru reglarea metabolismului si mai ales pentru regenerarea psihica. Incercati sa petreceti zilnic 1-2 ore cu copilul in parc, la aer curat. Daca in acest sens, pentru cei mai mici se recomanda vitamine pentru copii, indispensabile dezvoltarii corespunzatoare a oaselor si fortificarii sistemului imunitar. Un astfel de produs sunt multivitaminele Lion Kids cu vitamin D, oferit de CaliVita International, destinat copiilor din clasele primare.

In cazul elevilor mai mari, cresc si solicitarile zilnice si, astfel, este necesar si cresterea aportului de vitamine si mineral;e. Din pacate, in urma unor analize recente, a caror date au fost prezentate la o Masa Rotunda Internationala, s-a constatat ca, in randul elevilor din ciclul mediu si superior, lucrurile nu stau foarte bine. Aproape jumatate din elevii cu varsta intre 14-18 ani sufera de pe urma lipsei de activitatii fizice. Dintre produsele multivitaminice cu continut de vitamina D, pentru elevii din ciclul superior se recomanda produsul Full Spectrum, care, prin cele aproape 30 de vitamine, minerale si oligoelemente din compozitia sa, Full Spectrum se apropie de necesarul crescut de vitamine al acestora.

Aportul corespunzator de vitamine,poate sa nu mai este suficient in cazul elevilor de liceu si al studentilor. Astazi, la scoala elevii trebuie sa invete mult si continuu, astfel incat nu este prea usor sa se concentreze zi de zi. Nu rareori, din cauza ca au mult de invatat, copiilor le ramane putin timp pentru odihna si relaxare, iar  dimineata se trezesc obositi. Pentru a se putea concentra la scoala si pentru a-si putea indeplini sarcinile cu succes, acestia ar trebui sa isi inceapa ziua de scoala cu o tableta de Energy&Memory, produs ce poate imbunatati capacitatea de concentrare si concetrate si de asemena poate asigura un nivel crescut energie pe parcursul intregii zile.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*