Sublingual CoQ10 with natural lemon flavor

Sublingual CoQ10 cu aroma naturala de lamaieCoenzima Q10 (CoQ10) este o substanta relativ recent descoperita si acceptata de lumea stiintei pentru efectele sale benefice. Coenzima Q10 a fost izolata din mitocondriile celulelor inimii de vita, in anul 1957, de catre Frederick Crane de la Enzyme Research Center din cadrul Universitatii Wisconsin – USA. Foarte curand, prezenta coenzimei a fost descoperita in toate membranele celulare ale tuturor speciilor regnului animal si vegetal. Se gaseste, de asemenea, in toate celulele organismului uman si este indispensabila desfasurarii normale a proceselor biologice si biochimice, datorita rolului major detinut in transportul energiei necesare celulelor.

Coenzima Q10 actioneaza ca parte a unei clase de substante – aceea a enzimelor si faciliteaza activitatea acestora. In organismul uman, coenzima Q10  este sintetizata in cantitati mari in special in primele doua decade ale vietii. Dupa varsta de treizeci de ani, descreste odata cu procesul imbatranirii, necesitand suplimentarea sa prin alimente si/sau suplimente alimentare. Diverse studii de specialitate privind CoQ10 au relevat faptul ca un organism tanar si sanatos produce aproximativ 300 mg de coenzima Q10 pe zi, nivel care scade dupa varsta de treizeci de ani. Cercetatorii au demonstrat ca in cazul unei diminuari a cantitatii de coenzima cu numai 25 % fata de nivelul normal, apar probleme de sanatate cum ar fi: simptome ale insuficientei cardiace, hipertensiune arteriala, slabirea sistemului imunitar, pierderea greutatii, a energiei, si chiar moartea. O diminuare a nivelului de coenzima cu 75% este fatala! Pentru adulti, se recomanda suplimentarea coenzimei Q10 cu 30-90 mg/zi, cantitate ce poate fi marita de medicul specialist.

In organismul uman, cele mai mari concentratii de coenzima Q10 se afla in inima, rinichi si ficat.
Coenzima Q10 este un puternic antioxidant care distruge radicalii liberi din organismul nostru.  Are rol in producerea energiei, fiind deosebit de importanta pentru atleti si culturisti.

Coenzima Co Q10 indeplineste cinci functii importante in organism:

– este responsabila pentru producerea a 95% din energia necesara organismului;

– este un antioxidant intracelular puternic;

– previne ateroscleroza;

– previne sinteza anormala a unor proteine si prin aceasta unele afectiuni degenerative;

– stabilizeaza membranele celulare.

Suplimentarea organismului cu CoQ10 are numeroase beneficii pentru sanatate. Coenzima Q10 nu este numai un simplu antioxidant, actioneaza eficient si in: diabet, gingivita, boli cardiovasculare. Coenzima Q10 are un rol important in prevenirea cancerului, a infarctului si a altor afectiuni cauzate de actiunea nociva a radicalilor liberi. Studiul coenzimei Q10  a suscitat interesul cercetatorilor pentru utilizarea acesteia in afectiunile cardiace. S-a constatat ca administrarea acestui supliment alimentar unor persoane cu afectiuni ale inimii a dus la ameliorarea starii lor de sanatate deoarece aceste persoane au un nivel scazut de coenzima Q 10 in celulele inimii.
Rolul principal al coenzimei Q10 in organism este acela de catalizator al metabolismului – un lant de reactii chimice complexe prin care hrana este descompusa si transformata in energie pe care o utilizeaza organismul.

Suplimentul alimentar Sublingual CoQ10 with natural lemon flavor fabricat de CaliVita International asigura o absorbtie si utilizare optima a coenzimei de catre organism. Acest produs se absoarbe la nivelul mucoasei bucale si astfel actioneaza mai repede, deoarece este evitata bariera gastrointestinala. Produsul se recomanda, in special, in situatii  in care digestia si absorbtia in tractul digestiv sunt afectate. Un alt beneficiu al Sublingual CoQ10 cu aroma naturala de lamaie consta in concentratia crescuta, adica 30 mg, de coenzima Q10.

Suplimentul alimentar Sublingual CoQ10 with natural lemon flavor poate fi comandat din Magazinul Calivita sau de la distribuitorii Calivita independenti.

Sublingual CoQ10 with natural lemon flavor

Supliment alimentar cu coenzima Q10 si indulcitori – aroma de lamaie
un flacon contine 30 tablete = 14,4 g

O tableta Sublingual CoQ10 with natural lemon flavor contine:

Coenzima Q10 – 30,00 mg

Alte ingrediente: indulcitori – fructoza, manitol; agent de afanare – croscarmeloza sodica; antiaglomeranti – dioxid de siliciu,  acid stearic, stearat de magneziu; corector de aciditate – acid malic; aroma – aroma naturala de lamaie…….q.s.

Variatia ingredientelor  +/- 5%

Mod de administrare: ca supliment alimentar, 1 tableta pe zi sau conform recomandarilor medicului dumneavoastra. Nu inghititi tableta, ci lasati-o sa se dizolve sub limba.

Atentie! Consumul in exces poate produce efecte laxative.

Notificare MS/CRSPT/ Seria AB/ nr. 0436/17.09.2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.