Stress Management: exterminatorul stresului

Stress ManagementPentru ultima oara mai arunc o privire prin birou. Acolo unde au fost tablourile, posterele, diplomele mele nu mai sunt decat niste pete decolorate. Masa de birou e goala. Pixul preferat, poza sotiei si cateva lucruri marunte, toate se gasesc intr-o cutie de carton, pe care o tin acum sub brat. Deci, asta e. Ies din incapere si, pentru ultima data, inchid usa dupa mine. Este ora cinci. In ultimii noua ani rar am plecat acasa inainte de sapte. Da, in industria publicitara programul de lucru nu e pana la cinci, nici macar pana seara, ci pana la predarea materialului.

Abia dupa aceea se poate pleca acasa.
In sala alaturata, toate privirile sunt atintite spre mine. In unele se oglindeste o bucurie sincera, in altele o invidie sincera. O detasare pe doi ani la biroul nostru din New York este visul oricarei persoane. De ce tocmai eu, din cei patru directori? Pentru ca eu am rezistat cel mai bine. Cand toti ceilalti s-au prabusit, eu am ramas in picioare. Si asta le-a placut americanilor.

Au zis ca sunt ca un palmier, care creste sub o greutate. Ma uit la colegii mei. Sunt tineri de douazeci si ceva de ani si, totusi, pe fetele lor a lasat deja urme continua criza de timp, tensiunea data de indeplinirea sarcinilor, stresul. O clipa, imi vine sa le spun sa aiba grija de ei. Sa le spun ca ceea ce facem noi aici, zilnic, este foarte stresant si ca un procent incredibil de ridicat al afectiunilor – 80% – se datoreaza efectelor stresului asupra organismului: ateroscleroza, hipertensiunea arteriala, diabetul, depresia, bolile tumorale… Si insiruirea nu se opreste aici. Le-as marturisi ca, pe mine, vitaminele din Stresss Management m-au ajutat sa-mi mentin capacitatea de munca, buna dispozitie si echilibrul. M-au ajutat sa imi tratez cu omenie colaboratorii, chiar si atunci cand au gresit, chiar si atunci cand “ardea casa”, daca pierdeam vreun client.

Le-as spune ca Stress Management contine toate vitaminele necesare creierului nostru supus acestui stil de viata: vitaminele Bv B2, B3, B4, B5, Bfi, colina (sau vitamina B8), inozitol (sau vitamina B9), si vitamina B12. Rezultatul: un efect benefic asupra sistemului nervos si a capacitatii intelectuale. Durerile de cap se amelioreaza, circulatia sanguina se imbunatateste, scade tensiunea arteriala crescuta. Globulele rosii se formeaza mai repede. Fierul este absorbit mai bine, carbohidratii si grasimile se transforma mai usor in energie. Tesuturile musculare se regenereaza mai usor. Tensiunea nervoasa se reduce. Functiile creierului se imbunatatesc, la fel memoria, transmiterea impulsurilor nervoase, hranirea celulelor creierului. Scade iritarea, se imbunatateste capacitatea de concentrare, memoria.

Desigur, nu spun nimic. Sfaturile nu se potrivesc acestui moment. Dau mana cu toata lumea, spunem la repezeala cate o gluma, caci toti se grabesc sa se intoarca la lucru. Desigur, termenele limita. Numai eu sunt calm. Ies incetisor din cladire si inspir adanc aerul primaverii.

Produsul Stresss Management poate fi cumparat din Magazinul Calivita

articol preluat din revista CaliNews

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.