Rhodiolin pentru o viata lipsita de probleme

Ritmul alert al vietii cotidiene ne obliga sa facem fata la noi si noi provocar Mereu grijile se inmultesc. Incercam sa rezistam la stres si oboseala si mai bem inca o ceascade cafea, spunandu-ne ca este ultima pe ziua de azi. Incet-incet, singuri ne sapam groapa. In final, ne imbolnavim…

Stresul nu este o inventie a epocii moderne, stresul exista de multa vreme, dar poate nu la acelasi nivel. In vechime, scopul sau era de a-i pregati pe stramosii nostri de fuga, iar daca era necesar chiar, de lupta. Totusi, stresul contemporan are alte caracteristici: este in permanenta prezent in viata noastra, putand fi provocat de blocajele din trafic, de zgomot, de tensiunile aparute la locul de munca, de problemele familiale, precum si de criza de timp sau de bani. Starea prelungita de alerta poate provoca perturbari in organismul nostru, iar accelerarea proceselor metabolice consuma rapid substantele nutritive vitale. Dezechilibrul intern creat obliga organismul sa lupte pentru supravietuire. Astfel, mecanismul de aparare a organismului, care a asigurat supravietuirea omului in situatiile de pericol extrem, devine un prim factor de risc.

Rhodiola Rosea este alternativa naturala

Nu este usor sa invinge stresul, si poate nici nu putem. Nici nu putem exclude stresul total din viata noastra. Chiar daca pare putin ciudat, intr-o oarecare masura, stresul este indispensabil chiar si in zilele noastre. Stresul face parte din existenta umana: permite luarea dedecizii si asigura supravietuirea in propriul mediu. Dar cea mai buna solutie este sa apelam din timp la ajutorul oferit de natura, la asa-numitele adaptogene, pentru a evita riscurile ce deriva din starea prelungita de stres. Aceste plante binecunoscute ofera un ajutor de nadejde omului modern. Ele mentin echilibrul intern al organismului si, daca este nevoie, il stimuleaza sa actioneze. Nu e de mirare ca, in ultimul timp, adaptogenele au suscitat interesul pe scara larga.

Cererea de Rhodiola Rosea, un adaptogen foarte pretuit, este din ce in ce mai mare. Rhodiola rosea, prin vitaminele, minerale si substantele sale biologic-active, este un ajutor pretios ce ne ajuta sa facem fata situatiilor stresante din viata de zi cu zi. Rhodiola rosea sporeste rezervele vitale, capacitatea de rezistenta a organismului fata de factorii de stres, creeaza posibilitatea utilizarii eficiente a rezervelor celulare, restabileste confortul psihic si, prin capacitatile sale de regenerare, imbunatateste semnificativ starea generala. Merita, prin urmare, sa apelam la ea, inainte de a primi semnale de alarma de la organism.

Practica medicala confirma calitatile Rhodiola Rosea

In cadrul practicii mele medicale, am descoperit ca Rhodiola rosea are un efect benefic deosebit, mai ales in randul persoanelor cu grupa sanguina O. Persoanele cu aceasta grupa sanguina depasesc cu brio situatiile care genereaza stres de scurta durata, insa, daca stresul persista, ele reactioneaza necorespunzator. Aceste persoane, suprasolicitate, se epuizeaza si sunt predispuse la un comportament distructiv, in organismul lor desfasurandu-se procese metabolice negative. Majoritatea infuleca dulciuri, consuma cantitati nelimitate de cafea si fumeaza enorm. Unii, disperati sa-si recupereze sursele de energie, apeleaza la stimulente. Aceste incercari provoaca insa o epuizare si mai puternica, finalizandu-se cu pierderea controlului. Acesta este momentul cand se pot declansa boli, cand ne ameninta riscul de ingrasare, diabetul sau depresia.

In ultimii 10 ani s-au conceput diferite preparate naturale cu extracte de plante adaptogene si minerale, unul dintre acestea fiind Rhodiolin, produs de CaliVita International, Farmington, USA.

Produsul Rhodiolin de la CaliVita are ca principale componente extras de Rhodiola Rosea, si Zinc

Rhodiolin face parte din categoria celor mai vandute produse in reteaua Calivita si asta datorita efectelor deosebite care le-au resimtit cei care l-au consumat si care l-au recomandat la randul lor cunoscutilor.

Rhodiolin se administreaza de la 1-2 capsule/zi, pana la 4-6 capsule/zi, in functie de gravitatea afectiuni sau alte recomandari cu Ā½ ora, inainte de mese.

articol inspirat din articolulĀ  Dr. Malgorzata Miktus preluat din revista CaliNews

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.