Prevenirea si tratarea ozteoporozei cu produse CaliVita

osteoporozaOsteoporoza este o afectiune osoasa sistemica ce se caracterizeaza prin reducerea masei osoase si deteriorarea microarhitecturii osoase, insotita de cresterea fragilitatii si a riscului de fractura.

Osteomalacia este o alta afectiune osoasa, care consta in deficitul de minerale al matricei osoase, cel mai frecvent ca urmare a deficitului de vitamina D.

Pot coexista ambele forme.

Osteoporoza se manifesta prin durere cronica, deformari osoase, reducerea mobilitatii si, in final, reducerea calitatii vietii. Costul social al osteoporozei este comparabil cu cel al bolilor pulmonare obstructive cronice, infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale si cancerul mamar.

Osteoporoza poate fi:

a) Osteoporoza primara, postmenopauzala si senila;

b) Osteoporoza secundara, datorata unor boli endocrine, cum ar fi hipertiroidismul, hiperparatiroidismul, hipergonadismul, hipopituitarismul, diabetul zaharat s.a.

Menopauza reprezinta un proces natural, prin care activitatea ovariana este diminuata treptat, avand ca rezultat final disparitia definitiva a ciclului menstrual. Intervalul de varsta la care se poate instala menopauza este larg, fiind cuprins intre 48 si 55 ani. In aceasta perioada, nivelul estrogenilor activi scade semnificativ, ceea ce duce la osteoporoza. La femeia aflata in post-menopauza, declinul estrogenic este insotit de reducerea masei osoase cu aproximativ 4% pe an. De aici putem trage concluzia ca, intre 40 si 70 de ani, femeile pot pierde aproximativ 40% din masa osoasa, in timp ce, in aceeasi perioada, barbatii pierd aproximativ 12%. Desi in perioada de post-menopauza toate femeile au deficit de estrogen, doar 10-12% din ele vor dezvolta osteoporoza.

In afara deficitului estrogenic post-menopauzal, o serie de factori de risc pot contribui la pierderea accelerata de masa osoasa. Printre acestia se numara: sedentarismul, imobilizarea, anorexia nervoasa, un aport de calciu sub minimul necesar, deficit de vitamina D, fumatul, abuzul de alcool si cafea, tratamentul cortizonic sau cu citostatice, bolile digestive insotite de fenomenul de malabsorbtie, bolile hepatice etc. Diagnosticarea incepe in cabinetul medicului de familie si se termina in cabinetul endocrinologului. Parametrul esential care trebuie masurat si apoi monitorizat este densitatea medie osoasa.

Ca in orice afectiune, si in cazul osteoporozei este mai usor si mai eficace sa previi decat sa tratezi.

Strategiile preventiei timpurii a osteoporozei:

  • exercitii fizice inca din copilarie si adolescenta
  • o alimentatie corecta, cu un aport suficient de calciu (700-1000 mg/zi) si vitamina D (400 UI/zi)
  • renuntarea la fumat, la excesul de alcool si cafea
  • tratamentul bolilor asociate cu osteoporoza (boli inflamatorii ale colonului)
  • educatia in  spiritul  ideii  ca  prevenirea osteoporozei trebuie sa inceapa inca din primele etape ale vietii (fat,  copil, adolescent), deci trebuie sa se adreseze tuturor grupelor de varsta.

Produsele CaliVita care ne sunt de ajutor in prevenirea osteoporozei contin calciu biochelatat, provenind dintr-o sursa biologica si ecologica in acelasi timp (cochilia de scoica), nu saruri de calciu obisnuite, care se elimina tot a-sa cum se ingera. De asemenea, adaugarea de magneziu este  benefica,  deoarece acesta creste solubilitatea oxalatului de calciu si inhiba precipitarea fosfatului de calciu.  Includerea magneziului printre ingredientele acestor produse este justificata si de faptul ca analiza oaselor afectate de osteoporoza a aratat ca acestea au si un continut scazut de magneziu.

Preparatele CaliVita care ne ajuta in prevenirea osteoporozei

Menopausal Formula este singurul produs natural de pe piata ce contine vitamina D3 intr-o cantitate optima, alaturi de vitamine, minerale si extracte de plante. Coada calului din compozitia Menopausal Formula intareste oasele si ajuta la eliminarea apei din organism, fara al spolia de minerale.

New Life Multivitamin – contine polivitamine si minerale pentru gravide si mame care alapteaza,

Infant Formula – asigura dezvoltarea copilului inca la un an,

Lion Kids cu vitamina D, Full Spectrum, Super Mega 50 – complexe de vitamine si minerale; proportia sinergica intre elementele nutritive specifice fiecarei categorii de varsta este de o importanta majora,

Power Mins, Strong Bones, Strong Bones Plus – minerale si oligoelemente

De asemenea, ne este de un real folos gama de produse Vital, pentru fiecare grupa sanguina, oferita doar de firma CaliVita.

Nu trebuie trecute cu vederea nici enzimele digestive – Digest Ease, Digestive Enzymes – cu ajutorul carora se asigura o digestie completa si eliberarea vitaminelor, aminoacizilor si mineralelor necesare pentru functionarea normala a organismului. De asemenea, produsele AC Zymes, ProBio Balance si Acidofilus cu Psilium amelioreaza calitatea florei si a mucoasei intestinale, asigurand astfel asimilarea optima a tuturor nutrientilor.

De un real folos ne este si produsul Green Care, cu extract de lucerna, care, pe langa vitaminele A, B 2 , B 6 , C, E, K , acid folic, aminoacizi, carotenoizi, clorofila, minerale si majoritatea oligoelementelor, contine si fitoestrogeni (compusi cu o structura moleculara similara cu a estrogenilor), care pot fi utilizati ca adjuvante in tratamentul hipo-estrogenismului si/sau hiperestrogenismului.

O alta sursa de fitoestrogeni este soia, prezenta in produsul Super Soia Lecitin si Triple Potency Lecithin.

In cazul osteoporozei secundare, datorata unor boli endocrine (hipertiroidism, hiper-paratiroidism, hipopituitarism, diabet zaharat), se va trata atat osteoporoza, cat si cauza (boala endocrina). In aceasta situatie, ne sunt de un real ajutor produsele Evening Primrose Oil, Pro Selenium, Protect 4Life si Mega Protect 4Life, Vital Woman, Rhodiolin, Sirop Noni.

In cazul diabetului zaharat, vom apela la CoQ10, Nopalin si Cromium Max.

Pentru profilaxia secundara a osteoporozei (post-fractura) se recomanda: evitarea aparitiei altor fracturi; tratamente ortopedice care sa evite imobilizarea prelungita; adaptarea interioarelor (camere atraumatice); tratamentul tulburarilor de echilibru, al ametelilor (produsele cu Ginkgo Biloba, adica Protect 4Life si Mega Protect 4Life, ne ajuta foarte mult si in acest sens); renuntarea la utilizarea hipnoticelor cu durata lunga de actiune si inlocuirea lor cu Rhodiolin, Noni, Stress Management; continuarea utilizarii produselor deja mentionate, adaugand si Bee Power, regenerator de exceptie al fracturilor.

Rezultatele obtinute prin folosirea produselor in cei 8 ani de existenta a firmei CaliVita in Romania ne dau motive sa speram ca, adoptand un stil de viata sanatos si armonios, putem preveni si trata cauzele si consecintele osteoporozei.

Participantii la seminar au pus multe intrebari si, pe baza dialogului care a luat nastere, s-au elucidat multe probleme de sanatate de interes major.

Toate produsele Calivita de mai sus pot fi achizitionate din Magazinul Calivita.

Articol preluat din revista Cali news

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.