Omega 3 si omega 6 reduc riscul de parodontoza

parodontoza si omega 3Un colectiv de cercetatori de la Universitatea Harvard a publicat o cercetare in “Journal of the American Dietetic Asso­ciation“, ce a fost efectuata pe un grup de peste 9.000 de adulti, ce au participat in perioada 1999 – 2004 la programul “National Health and Nutrition Examination Survey“. Prin acest program au fost studiate obiceiurile alimentare ale americanilor. Rezultatele studiului au demonstrat ca persoanele ce consuma alimente cu continut de acizi grasi Omega 3 si Omega 6 prezentau un risc mai mic cu 30% de a suferi de parodontoza.

Se stia deja ca, acizii grasi polinesaturati au rol anti-inflamator. “Tehnicile actuale folosite in tratamentul parodontozei s-au bazat numai pe indepartarea stomatologica a bacteriilor care provocau inflamatia si pe tratamentul cu antibiotice“, precizeaza Asghar Naqvi, coordonator al studiului. Pentru a obtine rezultate vizibile in preventia parodontozei este suficient consumul zilnic a 100 de grame de somon, macrou sau ton, indica oamenii de stiinta.

Omega 3 se regaseste in suplimentul alimentar de la Calivita produs din ulei de peste  Omega 3, sau in Cholestone datorita ca acesta are in compozitie si extract din seminte de i.n

Omega 6 se gaseste in suplimentul alimentar de la Calivita conceput din planta luminita de seara Evening Primrose Oil

Medicii stomatologi atrag atentia ca principalul factor cee poate determina aparitia paradontozei este lipsa unei igiene orale adecvate. Stomatologii recomanda periajul danturii de doua ori pe zi si folosirea regulata a atei dentare, pentru a preveni acumularea de resturi de mancare in spatiile dintre dinti, evitandu-se astfel proliferarea bacteriilor in cavitatea orala.

Parodontoza este o afectiune care se manifesta prin inflamarea si inrosirea gingiilor, aceste simptome fiind insotite de senzatia de durere. In timp, poate aparea si fenomenul de desprindere a  gingiilor de pe suprafata dintilor si, fara interventia la timp a medicului stomatolog, se pot pierde dintii.

You may also like...

1 Response

  1. Daniela says:

    Este un mesaj de calitate,felicitari.Felicitari si celor ce au dat viata acestui wensite.
    Este o adevarata infuzie de sanatate pentru semenii nostri.Viitati NATURAVITA sursa de mentinere,insanatosire,intinerire ,infrumusetare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.