Niacin X-TREME

Principalul ingredient din Niacin X-TREME  este niacina, o alta denumire a vitaminei B3. Specialistii Calivita stiu cat este de importanta pentru functionarea creierului tau aceasta vitamina si ti-au venit in ajutor inventand Niacin X-TREME.

niacin X-treme Calivita

Deficienţa de niacină şi creierul

  •  Niacina şi derivaţii ei NAD şi NADP sunt esenţiali în cadrul mai multor căi biochimice, printre care şi cele neuronale. Devine astfel evident faptul că deficienţa de niacină (ND) poate cauza şi dereglări neurologice şi, astfel, reducerea severă a funcţiei cognitive.
  • Calea kinurenică (KP) asigură o cantitate adecvată de NAD, generând NAD din aminoacidul triptofan. Este, de asemenea, o cale biochimică importantă pentru producerea serotoninei, melatoninei şi a altor substanţe necesare. Din păcate, în timpul KP pot fi generaţi şi câţiva mataboliţi toxici, care sunt însă neutralizaţi de alte sisteme enzimatice. Dar, în caz de ND, calea kinurenică este supraactivată (pentru menţinerea unei concentraţii adecvate de NAD) şi poate genera o cantitate mai mare de substanţe toxice decât poate anihila sistemul de neutralizare.
  • NAD face parte dintr-un sistem enzimatic numit PARP, care repară distrugerile ADN-ului. Creşterea gradului de distrugere a ADN-ului, de exemplu datorită stresului oxidativ, poate reduce rapid NAD-ul la nivel celular, care poate cauza o producţie scăzută de ATP şi, astfel, moartea (apoptoza) celulară. Printre cauzele pincipale ale morţii celulelor în urma stresului biochimic se numără hiperactivarea unei enzime PARP, dar, în prezenţa niacinei (precursor al NAD-ului), depozitele de NAD pot fi refăcute cu uşurinţă.
  • BDNF şi receptorul său, TrkB, sunt factori importanţi care ajută la menţinerea plasticităţii creierului şi reglează procesele neuronale. Un studiu recent a demonstrat că tratamentul cu niacină a crescut plasticitatea sinaptică şi dezvoltarea axonilor la cobai, precum şi expresia BDNF/ TrkB după infarct.
  • Cercetătorii din SUA au descoperit o legătură între consumul de niacină şi riscul de Alzheimer (AD) la finalul unui studiu observaţional de aproape 10 ani, la care au participat mai mult de 6.000 de persoane în vârstă. Cercetătorii au stabilit că există o legătură invers proporţională între AD şi aportul total de niacină (din alimente şi suplimente). Participanţii din cel de-al patrulea grup au prezentat o reducere nesemnificativă de 40% a riscului, în comparaţie cu grupul cu cel mai mic aport. Astfel, capacitatea protectivă a unui aport sporit de niacină a devenit evidentă.

Acum poti sa-ti ajuti creierul sa fie mai eficient asigurandui necesarul de niacina prin consumul zilnic a unei capsule de Niacin X-TREME de la Calivita.

Comanda acum Niacin X-TREME pe www.cali.ro 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.