Magneziul in diferite afectiuni

Magneziu si osteoporozaMagneziul este un mineral necesar pentru fiecare organ din corp, in special inima, muschii si rinichii. Magneziul este important si in formarea dintilor si oaselor. Dar poate cel mai important rol este acela ca, activeaza enzimele, contribuie la producerea de energie si ajuta la reglarea nivelurilor de calciu, cupru, zinc, potasiu, vitamina D si alti nutrienti in organism

Anumite boli pot creea un  dezechilibru de magneziu in organism, ne referim la voma sau diaree ce afecteaza cel putin pentru moment nivelul de magneziu.

Osteoporoza

Desi inca nu este facuta o conexiune foarte clara intre deficitul de magneziu si osteoporoza. Totusi  se pare ca lipsa de Calciu, vitamina D, magneziu si alti micronutrienti au un rol in dezvoltarea osteoporozei. Asa ca pentru  a preveni osteoporoza este foarte important sa nivelele de calciu, magneziu si vitamina D sa se afle in parametri optmi, si este indicat sa urmati o dieta echilibrata si sa faceti exercitii fizice regulate.

Aceste deficiente pot fi corectate cu suplimentul Calivita, Strong Bones, ce este indicat a  se adminstre iarna si vara (1-2-1 intre mese, 2 luni continuu, apoi pauza o luna) sau Strong Bones Plus ce este indicat a se administreaza primavara si toamna (1-1-1 inainte de masa, 2 luni continuu apoi pauza o luna).

Preeclampsia sau eclampsia

Caracteristica preeclampsiei este o crestere brusca a tensiunii in ultimul trimestru de sarcina. Gravidele cu preeclampsie pot dezvolta crize denumite eclapsie. Magneziul administrat intravenos in spital este singurul tratament cunoscut pentru prevenirea si tratarea crizelor asociate cu eclampsia. Preventiv e indicat a se administra suplimente cu continut de magneziu. Suplimentul New Life multivitamin conceput pentru perioada de sarcina si alaptare contine si Magneziu 112,5 grame

Sindromul premenstrual

Studiile stiintifice sugereaza ca suplimentele alimentare cu magneziu pot ajuta la usurarea simptomelor asociate cu Sindromul premenstrual.

Magneziul este indicat de asemenea in caz de imbatranire a tesuturilor, in astenii, tuberculoza, casexie, nevrite si polinevrite, tulburari digestive, in afectiuni respiratorii, alergii, constipatii, guta, artroza, stres, boli mintale, epilepsie, hipercolesterolemie, litiaza renala, colici abdominale si colici renale, carii dentare, afectiuni ulceroase, insomnii rebele, aritmii cardiace si infarct miocardic etc.

Astmul

Anumite studii au reliefat faptul ca administrarea intravenoasa sau prin intermediul unui aerosol a magneziului ajuta la tratarea atacurilor de ast la copii intre 6 si 18 ani dar si la adulti. Totusi, nu exista inca dovezi cu privire la eficienta administrarii orale de magneziu in ceea ce priveste prevenirea crizelor de ast.

Pe de alta parte, insa, nivelurile scazute de magneziu pot sta la baza aparitiei acestei afectiuni

Diabetul

Persoanele care au diabet de tip 2 au de multe ori niveluri foarte scazute de magneziu in sange. Astfel, un studiu clinic de proportii efectuat pe mai mult de 200 de indivizi a descoperit faptul ca o cantitate mai mare de magneziu in organism poate proteja de aparitia diabetului de tip 2

Fibromialgia

O medicatie speciala compusa din magneziu si acid malic administrata pacientilor cu fibromialgie a dus la imbunatatirea simptomelor acestei afectiuni.

Artimia si insuficienta cardiaca

Magneziul este esential pentru sanatatea inimii, el ajuta la mentinerea unui ritm cardiac normal si uneori este administrat in spital sub forma de injectie pentru prevenirea fibrilatiilor atriale si aritmiilor cardiace.

Persoanele cu insuficienta cardiaca sunt adesea expuse riscului de aparitie a unei aritmii cardiace. De aceea, medicul va decide intotdeauna daca magneziul trebuie si va fi parte a tratamentului unui anume pacient.

Tensiunea arteriala

Consumul de lactate sarace in grasimi impreuna cu multe fructe si legume a fost mereu asociat cu o scadere a tensiunii arteriale, acest lucru este valabil si deoarece alimentele mai sus mentionate sunt bogate in magneziu, calciu si potasiu.

Tulburari psihiatrice

Continutul scazut de magneziu a fost asociat si cu problemele psihiatrice.

Intr-un studiu pe 165 de persoane, s-a evidentiat ca acei pacienti cu simptome de depresie, schizofrenie si tulburari de somn au avut niveluri mai scazute de magneziu in sange decat cei care nu prezinta aceste dereglari. Intr-un alt studiu, s-a constatat ca nivelurile medii ale magneziului in cazul copiilor autisti se situau de asemenea sub valoarea medie. Exista dovezi ca starea lor s-a imbunatatit cand li s-au administrat doze mari de magneziu impreuna cu vitamina B6.

La adulti, aportul insuficient de magneziu poate fi insotit de pierderea senzatiilor la nivelul extremitatilor si la severe tremuraturi, convulsii, contractii musculare, confuzie, delir si tulburari comportamentale. S-a constatat intr-un studiu ca pacientii psihiatrici care au avut tentative de suicid au avut nivelurile magneziului mai scazute decat pacientii fara tentative de suicid si indivizii sanatosi.

Migrenele

Cateva studii au reliefat faptul ca administrarea de suplimente alimentare cu magneziu poate ajuta la prevenirea migrenelor. In plus, cateva studii clinice au sugerat faptul ca persoanele care au migrene tind sa aiba niveluri mai scazute de magneziu.

Unii experti chiar recomanda combinarea magneziului cu riboflavina (vitamina B2) in cazul in care aveti o durere de cap.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.