Lucerna reduce aciditatea gastrica si creste imunitatea organismului

Lucerna si capatat denumirea “parintele tuturor plantelor”, si asta se datoreaza efectelor sale terapeutice remarcabile, chiar daca pentru multi este o planta simpla folosita la furajarea animalelor. Frunzele de lucerna se folosesc in scop terapeutic, din lucerna se obtine un extract natural Green Care de asemenea si Liquid Chlorophill (clorofila lichida). In aceasta planta aparent banala si neglijata se gasesc 8 aminoacizi esentiali. Ea contine o cantitate mare de beta-caroten, vitamina – B, C, D, E si K, minerale – potasiu, fier, calciu, fosfor.

Fiecare gram de lucerna contine 8.000 UI vitamina A si 20.000 UI-80.000 UI de vitamina K. Extractul natural de lucerna Green Care are efect antipiretic (scade febra), este un detoxifiant excelent, stimuleaza si creste imunitatea, mareste puterea fizica vitalitatea. Prin continutul ridicat in vitamina K, extrasul de lucerna previne sangerarile si faciliteaza coagularea sangelui. Extractul de lucrena amelioreaza tulburarile digestive acute si cronice – balonarea, inapetenta (lipsa poftei de mancare).

Sa observat ca extractul natural de lucerna Green Care, in caz de ulcer are rezultate bune, astfel se foloseste frecvent in tratamentul ulcerului peptic (care apare la nivelul esofagului, stomacului sau intestinului subtire, ca o consecinta a scaderii rezistentei mucoasei fata de enzimele digestive). Extractul de lucerna contine mari cantitati de vitamina U (la fel ca si varza cruda sau zeama de varza). Extractul natural de lucerna are actiune alcalinizanta, neutralizand aciditatea gastrica, este laxativ, combate diareea severa, care, de multe ori, poate fi cauzata de o carenta de vitamina K. Este un foarte bun diuretic, folosit cu succes in tratamentul cistitelor acute si cronice precum si in tratamentul prostatitelor.

Avand in vedere continutul crescut in numeroase vitamine liposolubile si stiindu-se ca acestea se acumuleaza in organism, utilizarea extractului natural din frunze de lucerna se recomanda numai doua-trei luni, dupa care se va face o pauza de o luna. Aceasta recomandare se refera mai ales la persoanele cu afectiuni cronice. Cei ce urmeaza un tratament cu anticoagulante pot consuma extract de lucerna sau alte produse cu vitamina K numai la recomandarea medicului.

Principalele substante active din lucerna actioneaza lent, dar eficient. Acestea reduc pierderile de sange excesive din timpul ciclului menstrual. Au efect antihipertiroidian. Faciliteaza absorbtia si utilizarea glucidelor, a proteinelor si a calciului. Intaresc sistemul imunitar. Lucerna este foarte indicata in tratamentul micozelor. In acest scop, este bine a se folosi impreuna cu diverse produse ce contin probiotice precum Acidophilus sau Probio Balance, caruia ii potenteaza actiunea. Incetineste procesul de imbatranire. Asigura un somn mai odihnitor.

Extract natural de lucerna se gaseste in produsel Geen Care si Liquid Chlorophill, ce pot fi gasite in reteaua Calivita.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.