Joint Protex Forte pentru articulatii sanatoase

Produsul Joint Protex de la CaliVita nu cred ca mai are nevoie de prezentare, fiind folosit cu succes de cativa ani ca ajutor in rezolvarea problemelor articulatiilor, de curand cercetatorile din laboratoarele Calivita Internetional au reusit sa imbunatateasca produsul Joint Protex si au creat noul produs Joint Protex Forte.

Articulatiile sunt zonele unde se intalnesc 2 oase.  Se cunosc articulatii fixe, denumite sinartroze  si articulatii mobile, denumite diartroze sau sinoviale.
 Din punct de vedere structural, articulatiile sinoviale sunt alcatuite din:  a) capsula articulara, fixata pe marginea suprafetelor articulare; b) stratul extern, format din benzi fibroase care dau rezistenta capsulei; c) membrana sinoviala, care captuseste interiorul articulatiei si secreta lichidul sinovial – reprezentat de un filtrat sanguin plus acidul hialuronic; d) suprafetele articulare (cartilaj), fetele osoase ce vin in contact.

Capsula articulara reprezinta o structura fibroasa formata din fibre colagene care, fiind lipsite de elasticitate, asigura stabilitatea articulatiei. Tesutul conjunctiv periarticular se gaseste in jurul articulatiilor, este bogat in vase si formatiuni nervoase si reprezinta sediul a numeroase procese patologice (edeme, congestii, inflamatii).  Integritatea morfofunctionala a cartilajului articular este asigurata prin intermediul lichidului sinovial, iar in regiunile periferice de vasele din sinoviala. Cartilajul  fiind un tesut avascular, capacitatea de regenerare a acestuia este practic nula.

 Suferinta articulatiilor si a tesuturilor periarticulare este cunoscuta sub denumirea de boli reumatice. Procesul patologic care conduce la boala cunoaste in principal doua cai: inflamatia activa si degenerescenta articulara. Manifestarea clinica dominanta in bolile reumatice este durerea. Inflamatia reumatismala debuteaza in membrana sinoviala prin alterari ale substantei fundamentale conjunctive si ale vaselor mici capilare.  Procesul inflamator este declansat, de obicei, de un factor necunoscut (virus, micoplasme, procese autoimune etc).  

In bolile reumatice degenerative organul afectat primar este cartilajul. Odata cu inaintarea in varsta, incepand de la 30 de ani, ca o manifestare a proceselor de imbatranire, apar modificari calitative la  nivelul cartilajelor. Ca rezultat,  scade rezistenta cartilajelor, acestea se decoloreaza, se fisureaza, din cartilaj se elimina mici fragmente in cavitatea sinoviala, apare inflamatia secundara a membranei sinoviale.  Combinatia dintre degenerescenta cartilaginoasa  si inflamarea sinoviala i-a determinat pe autorii americani sa numeasca acest grup de afectiuni – osteoartrite.

 Pentru pastrarea sanatatii articulatiilor si, in special, a tesuturilor conjunctive, un ajutor eficient ofera produsele Joint Protex si Joint Protex Forte, fabricate de CaliVita International, care contin toate substantele care nu se regasesc intr-o cantitate optima in alimentatia noastra. Ingredientele naturale din aceste suplimente alimentare protejeaza cartilajele si tesuturile conjunctive, reduc durerile la nivelul articulatiilor si inflamatia muschilor, astfel incat sa optimizeze functiile articulatiilor si circulatia sanguina, imbunatatind mobilitatea si flexibilitatea acestora.

Substantele componente ale produsului Joint Protex sunt: glucozamina, condroitin sulfatul, complexul de acid hialuronic, metil-sulfonilmetanul, cetil-miristoleatul, Boswellia serrata, turmericul, Filipendula ulmaria, zincul, manganul. Suplimentul Joint Protex Forte are o compozitie asemanatoare, dar un continut mai mare in principalele substante active (glucozamina si condroitin sulfatul).

Glucozamina si condroitin sulfatul ajuta la functionarea optima a articulatiilor. Glucozamina participa la regenerarea cartilajelor si inlatura pe o perioada indelungata durerea – fara a avea efecte secundare. Condroitin-sulfatul este substanta fundamentala a cartilajelor si este necesara pentru imbunatatirea proprietatilor mecanice si elastice ale acestora.

Acidul hialuronic (HA) este o mucopolizaharida care exista in mod natural in organismele vii. In organismul uman, in concentratiile cele mai mari se gaseste in lichidul sinovial. Este, cantitativ, cea mai importanta componenta a substantei fundamentale  a tesuturilor conjunctive. Influenteaza toate functiile substantei fundamentale. In cadrul articulatiilor, asigura vascozitatea  suprafetelor cartilajelor. Odata cu inaintarea in varsta, organismul nostru produce din ce in ce mai putin  acid hialuronic, ceea ce necesita o suplimentare din exterior.

Metil-sulfonilmetanul (MSM) are un rol deosebit de important in sinteza proteinelor din tesuturile conjunctive. Este un compus natural prezent in numeroase alimente. Este constituit, in proportie de 34%, din sulf, unul dintre cele mai frecvent intalnite minerale din compozitia corpului uman. Sulful este necesar formarii de tesuturi sanatoase, inclusiv a tesutului osos sau a celui conjunctiv din componenta ligamentelor, tendoanelor si a celorlalte structuri articulare.

Cetil-miristoleatul (CMT) a fost descoperit in anul 1964 de catre prof. dr. Harry W. Diehl, cercetator la National Institutes of Health din SUA. Cetil-miristoleatul actioneaza asupra articulatiilor ca un lubrefiant si un agent anti-inflamator.

Boswellia serrata contine uleiuri esentiale, rasina si terpenoizi din care se obtine acidul boswellic. Acesta este un puternic antiinflamator si poate ameliora durerile, fiind benefic in osteoartrite.

Turmericul  (curcuma longa) este binecunoscuta pentru actiunea sa antioxidanta si de protectie a sistemului cardiovascular. De asemenea, date din literatura de specialitate au demonstrat efectele sale  anti-inflamatoare si anticancerigene. Turmericul mentine sanatatea articulatiilor si poate fi utilizat timp indelungat fara a avea efecte secundare.

Filipendula ulmaria este utilizata de multa vreme in cazurile de raceala, deoarece contine salicilat, o substanta asemanatoare aspirinei. Avand proprietati analgezice si antiinflamatoare, se recomanda in inflamatiile articulatiilor si afectiunile reumatice.

 Zincul, desi se gaseste in cantitati foarte mici in organism, are un rol deosebit de important. Zincul controleaza si regleaza procesele metabolice, activitatea enzimelor si mentine integritatea celulelor. Deficienta de zinc duce la slabirea imunitatii organismului, la o slabire a tesuturilor conjunctive, la reumatism.

Manganul – absenta acestuia cauzeaza  dureri ale articulatiilor genunchiului, crampe, intinderi musculare, iar in adolescenta asa-numitele „dureri de crestere”

Produsele Joint Protex si Joint Protex Forte sunt benefice atat persoanelor active, cat si celor in varsta. Contribuie la mentinerea sanatatii si a bunei functionari a articulatiilor, fiind de ajutor in mentinerea unui stil de viata activ.

Produsul Joint Protex se poate achizitiona de aici, iar Joint Protex Forte  de aici

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.