Glucidele si silueta

Am observat ca exista foarte multe diete ce recomanda eliminarea glucidelor din alimentatie.

Autorii dietelor respective promit scaderi foarte rapide in greutate si garanteaza ca sunt diete 100% sanatoase.

Este foarte posibil sa obtineti scaderi rapide in greutate, dar aceste diete va pot afecta sanatatea in foarte multe moduri. Chiar daca obtineti scaderi rapide si importante in greutate, greutatea dumneavoastra va fi la acel nivel pentru o perioada foarte scurta si ca sa o mentineti va trebui sa faceti eforturi foarte mari.

Fara o alimentatie echilibrata nu puteti reusi sa va mentineti silueta.

Nu trebuie sa excludeti din alimentatia dumneavoastra glucidele complexe, lipidele sau proteinele. Nu incercati diete care se bazeaza pe eliminarea compusilor mentionati mai sus.

Daca faceti acest lucru este posibil ca dupa ce va chinuiti 5-6 luni sa slabiti sa mai dureze aproximativ 2-3 luni pana revenititi la greutatea initiala si uneori este posibil sa depasiti aceasta greutate.

Tot ce conteaza este calitatea. Cand vorbesc de calitate, vorbesc despre alimente ce pe langa glucide complexe, lipide si proteine, furnizeaza si minerale, vitamine si alte substante esentiale si nu despre alimentele ce sunt procesate si care nu mai au aproape nimic in comun cu ingredientele mentionate pe eticheta.

Pentru ca acest articol este despre influenta glucidelor asupra siluetei vom prezenta diferenta dintre glucidele bune si cele rele. Ceea ce recomanda “nutritionistii” este vazut doar dintr-un singur punct de vedere si anume acela ca toate glucidele sunt rele si ca nu conteaza provenienta lor.

Glucidele nu sunt daunatoare!!! Conteaza doar sursa acestora!!!
In urma cercetarilor efectuate, trebuie sa asiguram aproximativ 45-65% din necesarul de calorii din glucide. Concluzia este ca daca urmam o dieta lipsita de glucide vom produce un dezechilibru foarte mare in ceea ce priveste metabolismul. Tot ce trebuie sa facem este sa consumam alimente neprocesate si care furnizeaza glucide complexe, lipide, proteine, vitamine, minerale si alte substante esentiale.
Glucidele procesate sau glucidele simple se absorb foarte repede si nu dau senzatia de satietate si de aceea putem sa avem un aport mult mai mare de calorii fata de necesarul organismului.

Glucide simple sunt: zahar rafinat, produse de cofetarie ce contin zahar rafinat, orez alb, paine alba, cartofi si paste din faina alba.

Contrar situatiei de mai sus, alimentele neprocesate (fructe, legume, cereale, etc.) contin fibre, vitamine si alti nutrienti. Fibrele dau senzatia de satietate si astfel se consuma cantitati mai mici de alimente. Marele avantaj este reprezentat de varietatea nutrientilor prezenti in alimentele neprocesate si care influenteaza toate procesele metabolice.

Daca aveti o alimentatie echilibrata puteti scadea, treptat, in greutate si ceea ce este cel mai important este faptul ca puteti sa va pastrati silueta mancand tot ce doriti.

Trebuie doar sa vedeti care este numarul de calorii la care organismul dumneavoastra se echilibreaza sau scade in greutate si sa faceti diferenta intre glucidele rele si cele bune. Glucidele provenite din produse neprocesate pot avea avantaje nebanuite.

NU incercati sa slabiti in doua luni 20 de kilograme pentru ca o sa reveniti intr-un timp foarte scurt la greutatea initiala ci incercati sa aveti o alimentatie sanatoasa prin care puteti sa slabiti treptat si apoi puteti sa va mentineti greutatea dorita.
Sursa

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*