Gastrita si ulcerul gastric pot fi tratate cu produsele calivita

gastrita sau ulcerStomacul este portiunea tubului digestiv unde se realizeaza, in mare parte, digestia alimentelor. Este situat in partea stanga a cavitatii abdominale si face legatura intre esofag si duoden. Peretele stomacului este alcatuit din mai multe straturi. Dintre acestea, mucoasa este cel mai important si are o suprafata neregulata, formata din multe pliuri, care maresc suprafata de contact cu alimentele.

La nivelul mucoasei se gasesc glandele care secreta acidul clorhidric si enzimele ce intervin in digestie, dar si cele care secreta mucusul, substanta care protejeaza stomacul de actiunea celor dintai (HCl si enzimele digestive). In plus, tot la nivelul mucoasei se gasesc glandele care secreta hormonii si intervin in reglarea activitatilor digestive.

Atunci cand functionarea acestor glande e tulburata, fie in sensul hipersecretiei de HCl, fie in sensul scaderii cantitatii de mucus, apar, prin ranirea mucoasei, cele mai importante afectiuni ale stomacului – gastritele si ulcerul.

Gastrita este o afectiune a stomacului in care apare inflamatia mucoasei si care se manifesta prin mici ulceratii (rani), asemanatoare unor eroziuni. In cazul in care aceste ulceratii sangereaza, vorbim despre o gastrita hemoragica.

Ulcerul gastro-duodenal este o boala frecventa (aproximativ 10% din pacientii cu afectiuni digestive) care afecteaza peretele stomacului sau duodenului. La acest nivel apare o leziune (rana) profunda, care depaseste mucoasa. Uneori evolueaza fara nici un simptom, alteori cauzeaza dureri caracteristice.

In cazul ulcerului duodenal, cele mai afectate sunt persoanele intre 30-40 ani, iar in cazul ulcerului gastric, persoanele intre 50-60 ani.

Leziunile peretelui apar ca urmare a dezechilibrului intre factorii care protejeaza mucoasa digestiva si cantitatea de HCl secretat, precum si a altor substante din sucul gastric (pepsino-genul), care afecteaza integritatea stomacului.

In aparitia ulcerului sunt implicati atat factori genetici, cat si factori de mediu.

Factorii genetici – Persoanele care au in familie cazuri de ulcer prezinta un risc cu 40% mai mare de a se imbolnavi de ulcer decat restul populatiei. De asemenea, ulcerul este mai frecvent la persoanele cu grupa sanguina O (acesti factori influenteaza secretia de HCl).

Factorii de mediu – sunt printre cei mai importanti care concura la aparitia ulcerului. Dintre  acestia,  pe  primul  loc se situeaza fumatul. Fumatul stimuleaza secretia de HCl si scade secretia substantelor care protejeaza mucoasa stomacului.

Alcoolul are un efect iritativ asupra mucoasei gastrice. In cazul consumului de lunga durata, intervine in producerea ulcerului, actionand la fel ca fumatul.

Stresul este, de asemenea, o cauza importanta in producerea ulcerului. In cazul unui stres puternic, apare ulcerul de stres sau gastrita hemoragica acuta. Stresul de intensitate mai mica, dar de lunga durata, creeaza conditii favorabile pentru aparitia ulcerului gastro-duodenal. Exista si anumite boli care favorizeaza aparitia ulcerului, unele fiind implicate direct, iar altele intervenind prin intermediul medicatiei. Acestea sunt bolile care necesita administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene (aspirina, diclofenac, indometacin etc. sau derivate de cortizon prednison).

In ultimii ani, s-a descoperit ca exista o bacterie, Helicobacter pylori, implicata in etiopato-genia afectiunilor gastro-duodenale. Statistic, s-a stabilit ca cel putin 90% din cazuistica de ulcer peptic este cauzata de Helicobacter pylori. In majoritatea cazurilor, ulcerul este unic si cel mai adesea are o forma cu margini netede si bine delimitate.

Majoritatea ulcerelor se manifesta prin sindromul dispeptic ulceros, unde durerea este pe primul plan. Din fericire, ulcerul se poate trata. Un tratament corect asigura bolii o evolutie favorabila si consta in inchiderea leziunii ulceroase si evitarea complicatiilor.

Produsele CaliVita ne ajuta atat la tratamentul propriu-zis al ulcerului, cat si la indepartarea cauzelor care l-au provocat.

Pentru tratamentul ulcerului au dat si dau rezultate deosebite suplimentele alimentare  CaliVita: Green Care si Nopalin.

Green Care contine mari cantitati de vitamina U (la fel ca varza cruda sau zeama de varza) si are proprietati anti-inflamatoare. Prin continutul bogat de minerale are o actiune alcalinizanta, neutralizand HCl. Continutul de vitamina K opreste sangerarea mucoasei peretelui stomacal, grabind coagularea; clorofila accelereaza cicatrizarea leziunii; betaina mareste rezistenta mucoasei gastrice; fierul inlatura eventuala anemie; vitaminele si mineralele fortifica organismul, contribuind la evitarea malnutritiei ce insoteste ulcerul, iar antioxidantii maresc’ rezistenta  sistemului   imunitar.

Se recomanda administrarea a cate 2 tablete de Green Care la o ora dupa mesele principale.

Nopalinul este un supliment alimentar complex care contine aminoacizi, vitamine, minerale, fibre vegetale, mucilagii, gume. Prin continutul de fibre vegetale si mucilagii, protejeaza mucoasa gastro-intestinala si regleaza productia de acid gastric, asigurand in acest mod o protectie eficienta persoanelor care consuma condimente sau care urmeaza o medicatie antiinflamatoare. Prin continutul de vitamine, minerale, aminoacizi, protejeaza organismul si il hraneste.

Se recomanda cate 1-2 tablete de Nopalin cu 30 de minute inaintea meselor.

In ulcerele a caror cauza este infestarea cu Helicobacter pylori, pe langa produsele amintite mai sus a dat rezultate deosebite produsul ParaProtex – 3 tablete/zi (cu ajutorul substantelor din compozitie distruge bacteria).

In cazul bolilor care necesita medicamente antiinflamatoare (aspirina, indometacin etc.) se recomanda produsele CaliVita cu proprietati antiinflamatoare si anume:

Omega 3, Evening Primrose Oil – care contin acizi grasi nesaturati cu rol antiinflamator, Super Soya Lecithin si White Willow (aspirina naturala din scoarta de salcie alba).

Atunci cand stresul este cauza producerii ulcerului, produsele CaliVita ne sunt de un real folos pentru combaterea acestuia. Se recomanda a se consuma, pe langa Green Care si Nopalin, una din urmatoarele produse destresante de exceptie: Stress Management B-complex, Rhodiolin, Coenzima Q10, Bee Power – 2-4 tablete/zi .

Pentru fumatori, CaliVita ofera produsul Smokerade (6 tablete/zi), care protejeaza organismul, datorita antioxidantilor sai foarte puternici, si ii ajuta pe cei care doresc sa renunte la fumat. Pentru cei care consuma alcool in exces, de un real folos sunt Rhodiolin, 6 tablete/zi, si Suc Noni, 3 doze/zi.

Persoanelor cu grupa sanguina O, predispuse genetic la ulcer, CaliVita le ofera produsul Vital O, specific acestei grupe sanguine, care, datorita substantelor din compozitie, ajuta la prevenirea bolii ulceroase.

Toate produsele Calivita de mai sus pot fi achizitionate din Magazinul Calivita.

articol preluat din revista Cali News

As. med. rad. C r i s t i n a  F a c i u,

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.