Fructe si legume ce contin resveratrol
Resveratrolul este unul dintre cei mai puternici anti-oxidanti cunoscuti, poate chiar cel mai puternic. Dar cand auziti cuvantul ”anti-oxidant” primul lucru la care trebuie sa va vina in minte este ”anti-cancer” (si prevenire si tratament natural), apoi anti-imbatranire, anti-inflamator, dar nu numai atat !
Resveratrolul nu se gaseste doar in strugurii negri, ci si in alte fructe si legume ce au o in general culoare indigo-visiniu spre negru (dar nu numai) . Resveratrol poate fi gasit in dude NEGRE (agude negre, era preferatele mele cand eram copil), cirese NEGRE (din ele se fac niste dulceturi extraoridnare), struguri NEGRI (consumati ca atare sau sub forma de vin, suc sau must), samburii de struguri NEGRI (dar si albi), mure NEGRE, fragi, alune, corcoduse NEGRE, coacaze NEGRE, prunele inchise la culoare, AFINE, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRA, fasolea NEAGRA, varza rosie, ceapa rosie, dar si din varza de Bruxelles (care poate fi consumata si fiarta). Dupa cum ati vazut in lista de mai sus exista 3 varietati de legume si fructe care nu prezinta culoarea NEAGRA, si anume fragi, alune si varza de Bruxelles, dar contin totusi Resveratrol intr-o cantitate mica !
Totusi cea mai mare concentratie de resveratrol se poate gasi in pielita de struguri, unde se gaseste 50-100 mg resveratrol intr-un gram pielita de strugure, mai mult decat dublul decat in oricare alta sursa de resveratrol identificata.
Totusi nu putem sa consumam mereu o cantitate suficiente din alimentele de mai sus, bogate in resverastrol, dar putem sa consumam un supliment alimentar ce contine o cantitate suficienta de resveratrol si coenzima Q10 si anume Resveratrol Plus de la Calivita.
Atentie!
- Persoanele careNU au deja cancer pot consuma TOATE toate fructele si legumele din lista de mai sus pentru a creste aportul de Resveratrol
- Persoanele care au deja cancer le sfatuiesc sa evite consumul de struguri negri (cresc nepermis de mult glicemia) si a oricaror alimente NEGRE dar acre (coacaze) sau insuficient coapte, deoarece acestea induc aciditate in organism, factor major stimulator al dezvoltarii tumorale. Acestora din urma li se recomanda sucul de varza rosie, dudele, ciresele, corcodusele NEGRE, afinele.
Ce crezi acum ai suficiente motiva sa consumi resveratrol?