Exista remedii pentru excesele gastronomice? Da, Nopalul!

Din punctul de vedere al unei alimentatii sanatoase, trebuie sa existe o anumita armonie in zilele din timpul saptamanii. Mult blamata rutina zilnica, regularitatea ce decurge din programul neschimbat luni de zile, creeaza un echilibru intre absorbtia substantelor nutritive si utilizarea energiei. Acest echilibru este distrus insa foarte repede de excesul gastronomic al zilelor de sarbatoare de la sfarsitul anului. Dintr-o data, ne trezim ca mancam o cantitate de alimente mult mai mare decat cea obisnuita. Cele 2-3 mese pe zi se transforma intr-un ospat permanent. Orele fericite petrecute in mijlocul familiei inseamna, deseori, a sta cu bratele incrucisate, adica si mai putina miscare decat de obicei. La toate acestea’se adauga faptul ca si compozitia alimentelor difera de cea obis-nuita. Adesea in aceasta perioada consumam mai multe grasimi animale, mult mai mult zahar si alcool. Ca urmare, aparatul digestiv este supraincarcat si curand apar si simp-tomele: balonare, scaune de consistenta si cantitate anormale, crampe, tranzit intestinal lent etc. Din cauza acestor numeroase neplaceri, starea generala se altereaza si, desi sarbatorile trec, kilogramele raman.

Nu este recomandat ca aceasta problema sa fie tratata cu o dieta drastica sau cu ajutorul produselor traditionale pentru slabit, caci acestea se concentreaza exclusiv pe pierderea greutatii, consecinta fiind deseori carenta unor substante nutritive vitale. Este nevoie de un ajutor complex, care poate fi oferit de Nopal – cactusul mexican.

In primul rand, Nopalul provoaca senzatia de satietate, adica reduce pofta de mancare si, prin urmare, nu mai simtim nevoia de a ciuguli tot timpul cate ceva. Proteinele vegetale pe care le contine scad retentia lichidelor de catre tesuturi, avand efect ‘diuretic si ajutand la functionarea vezicii urinare. Fibrele sale vegetale impiedica hipersecretia acidului gastric, eficientizeaza digestia si utilizarea nutrientilor. Scad supraincarcarea aparatului digestiv, curata colonul, modifica consistenta scaunelo’r, cresc frecventa lor. Normalizeaza functiile de detoxifiere ale ficatului si rinichilor. in ansamblu, poate duce la scaderea greutatii corporale. Starea generala se imbunatateste aproape instantaneu, deoarece elimina balonarea, stagnarea alimentelor in intestine si inlatura celelalte simptome. Printre substantele active naturale ale Nopalinului se afla saptesprezece aminoacizi – dintre care opt esentiali. Contine vitaminele C, B 1 , B 2 , B 3 , glucoza, fructoza, celuloza, calciu, potasiu. Prin imbunatatirea proceselor de digestie si secretie genereaza energie, avand ca rezultat o stare generala buna.

Produsul Nopalin de la CaliVita are ca component principal Nopalul.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.