Esti ceea ce mananci. Digestive Enzymes pentru o digestie mai usoara

enzime digestiveMai demult circula o zicala: “Esti ceea ce mananci“. Astazi, in epoca civilizatiei moderne, cand numeroase neplaceri si afectiuni se datoreaza alimentatiei neadecvate, aceasta trebuie modificata:  “Esti ceea ce organismul tau poate prelucra“. Pana la prelucrare insa organismul trebuie mai intai sa descompuna si sa absoarba perfect substantele nutritive, apoi sa le transporte la celule si abia dupa aceea sa le valorifice.

Conform teoriei dr. Howard Loomis, care si-a consacrat aproape intreaga viata cercetarii enzimelor:
Nu esti neaparat la fel de sanatos pe cat de sanatos te hranesti. Mai exact, esti sanatos in functie de ceea ce poti digera. Daca organismul, pe langa substantele nutritive benefice, dispune si de enzimele necesare, atunci poate face minuni“.

Unde gresim noi, oamenii erei moderne?

Animalele salbatice isi asigura hrana din natura, motiv pentru care la procesele metabolice desfasurate in organismul lor participa de 17 ori mai multe enzime. Alimentele neprelucrate termic sunt digerate, in proportie de cca 70%, cu ajutorul enzimelor naturale din acestea – deci enzimele pancreatice ale organismului nu sunt aproape deloc solicitate (ceea ce degreveaza acest organ sensibil, care cantareste doar 80 g). Insa, in cazul in care consumam numai mancare fiarta, incalzita, prajita, calita etc, pancreasul nostru trebuie sa indeplineasca cea mai grea sarcina: de a forma toate enzimele digestive necesare digestiei. Nu rareori, aceasta duce la epuizarea pancreasului, la pierderea energiei si, in ultima instanta, la instalarea bolilor.

Persoanele tinere, prin consumarea unor mancaruri fierte sau prajite, stimuleaza foarte mult secretia enzimelor pancreatice. In cazul persoanelor mature sau al varstnicilor, pancreasul nu mai functioneaza perfect si nu mai este capabil sa secrete o cantitate suficienta de enzime. De aceea, alimentele preparate traditional nu mai pot asigura cantitatea vitala de nutrienti pentru persoanele varstnice.

Pe scurt, metabolismul nostru este dependent de enzime. “Cu cat mai mult, cu atat mai bine”, spune proverbul. Cu cat dispunem de mai multe enzime digestive, cu atat suntem mai vigurosi – mai ales daca avem la dispozitie, in cantitati suficiente, si asa-numitele “substraturi”. In cazul enzimelor digestive, prin substrat intelegem acele componente ale alimentatiei care, sub actiunea enzimelor, se transforma sau sunt digerate, adica proteinele, glucidele, acizii grasi, vitaminele si mineralele.

Un ajutor eficient in asigurarea echilibrului enzimelor digestive va ofera un produs al companiei CaliVita: Digestive Enzymes.

Fara enzime nu exista viata“, sustine dr. Edward Howell, unul dintre cercetatorii de renume ai enzimologiei.
In practica umana, deficienta enzimatica poate fi de patru tipuri principale: deficienta de enzime necesare descompunerii proteinelor, lipidelor, carbohidratilor si fibrelor vegetale. In cadrul acestor patru categorii pot exista diferente, in functie de stilul de viata al fiecarei persoane. Consecintele deficitului enzimatic se pot agrava daca se suprapune si o carenta de vitamine, minerale si oligoelemente. Toate aceste deficite si carente trebuie corectate pentru mentinerea sanatatii sau pentru o refacere completa. Nu exista doi indivizi care sa reactioneze la fel la alimentele consumate. Astfel, alimentele care deabia pot fi digerate de unele persoane pentru altele nu ridica nici un fel de probleme, atata timp cat au o rezerva suficienta de enzime. In acest sens, insa, putem si chiar trebuie sa intervenim.

Produsul natural  Digestive Enzymes poate fi cumparat din Magazin Calivita.

Se administreaza cate o tableta de Digestive Enzymes la fiecare masa principala (in timpul mesei), la copii se va administra cate o jumatate de tableta la fiecare masa principala, in timpul mesei.

Un flacon Digestive Enzymes are 100 de tablete.

O tableta de Digestive Enzymes contine:

Pancreatina………………………………..75 mg
Pepsina……………………………………..17,5 mg
Betaina HCL……………………………….10 mg
Diastaza…………………………………….10 mg
Papaina……………………………………..5 mg
Acid Glutamic……………………………..25 mg
Tumeric……………………………………..37,5 mg
Seminte de fenicul……………………….75 mg
Bromelaina…………………………………12,5 mg
Proteaza…………………………………….7,5 mg

Articol preluat partial din revista CaliNews

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.