Enzimele digestive

Aforismul “Esti ceea ce mananci” devine din ce in ce mai utilizat. In orice caz, acesta este valabil doar partial, pentru ca ceea ce conteaza cu adevarat la alimentele consumate sunt substantele pe care organismul le utilizeaza. Chiar daca celelalte componente alimentare sunt gustoase, din punctul de vedere al functionarii organismului nu sunt importante si pot fi chiar nocive.

In urma consumului de alimente, un organism sanatos descompune proteinele, carbohidratii si grasimile, deoarece doar aminoacizii, glucidele simple si acizii grasi furnizeaza energia necesara mentinerii vietii, restul putand fi considerate chiar un balast.

De fiecare data cand consumam alimente cu un continut scazut de enzime si fibre, avem nevoie de multa energie pentru a le digera. Astfel, cantitatea de energie necesara pentru detoxifiere va fi mult mai redusa. In consecinta, in organism se vor acumula materii toxice. Astfel, produsul Digestive Enzymes se recomanda si celor care vor sa slabeasca sau sa isi mentina greutatea.

Enzimele digestive ajuta la digestia alimentelor, care incepe in cavitatea bucala si se desfasoara si in alte segmente ale tractului digestiv. Enzimele digestive sunt biocatalizatori care accelereaza reactiile chimice, ramanand neschimbate. Din pacate, enzimele sunt foarte sensibile si se degradeaza rapid la temperaturi mai mari de 47 grade C. Din acest motiv, alimentele fierte, preparate in cuptorul cu microunde, conservate, pasteurizate, ambalate la cald sau congelate nu contin enzime. In cazul in care consumam astfel de alimente, pentru a le putea digera avem nevoie de un sistem digestiv excelent. Din nefericire, nici macar tinerii nu se pot lauda cu un astfel de sistem digestiv.

O data cu inaintarea in varsta, problemele digestive devin din ce in ce mai frecvente, cum ar fi durerile de stomac, balonarile, diareea si constipatia.

Celor care se lupta cu simptomele de mai sus sau care au o dieta neadecvata, le este indicat consumul de suplimente alimentare cu enzime digestive. Acestea sunt indicate in special persoanelor cu grupa sanguina A, deoarece nivelul de sucuri digestive al acestora este, in general, mai scazut in comparatie cu persoanele ce au alte grupe sanguine.

Daca avem o alimentatie corespunzatoare si consumam suplimente cu enzime digestive, procesul digestiv se va desfasura normal si fara dureri sau neplaceri.

In oferta CaliVita exista mai multe produse ce contin enzime digestive, de o valoare incontestabila, demonstrata stiintific: Digestive Enzymes, Meal Time Digestive Enzymes si Digest Ease.

Aceste enzime digestive au ca efect:

  • reducerea problemelor digestive   
  • stimuleaza digestia (asigura descompunerea perfecta a alimentelor)
  • ajuta la functionarea organelor interne
  • reduce formarea acizilor si a materialului rezidual
  • reduce riscul de inflamare a sistemului digestiv
  • asigura o absorbtie mai buna si mai usoara

O data cu inaintarea in varsta, creste si importanta utilizarii acestori produse cu continut de enzime digestive.

Ingredientele produsului Digestive Enzymes au fost dozate cu mare atentie, pentru a-si putea exercita pe deplin efectele benefice si pentru ca procesul digestiv sa nu suprasolicite organismul.

Betaina Hel impiedica depunerea grasimilor in ficat, sporind producerea de lecitina. Este o antitoxina hepatica excelenta.

Curcuma este o planta cunoscuta de mai bine de 3.000 de ani, care protejeaza ficatul si previne flatulenta. Este o antitoxina, fiind de mare ajutor in special la neutralizarea metalelor grele si a plumbului. Cauzeaza cresterea productiei de bila si de enzime din ficat. Reduce nivelul colesterolului din sange si inflamatiile.

Bromelaina dezintegreaza proteinele. Lipsa acesteia initiaza procesul de degradare a proteinelor nedigerabile, precum si acumularea materialului toxic, care duce adesea la inflamare.

Chimenul stimuleaza secretia enzimelor si previne flatulenta.

Papaina stimuleaza digestia, in special pre-digestia carnii. Protejeaza impotriva ulcerului stomacal, mai frecvent la persoanele cu grupa sanguina O, care tind sa consume mai multa carne. Este de mare ajutor pentru cei care folosesc aspirina si steroizi. Papaina, bromelaina si tripsina optimizeaza functionarea sistemului imunitar. Din aceasta cauza, Digestive Enzymes se recomanda persoanelor cu inflamatii cronice. Digestia si detoxificarea sunt procese care necesita timp.

Acidul glutamic, pe langa capacitatea de a lega amoniacul, stimuleaza functiile creierului si accelereaza vindecarea ulcerului. Efectele sale anabolice sunt foarte importante pentru sportivi si pentru persoanele in varsta. Pe langa faptul ca ajuta la formarea de noi proteine, impiedica descompunerea proteinelor deja existente in organism. contine o gama variata de enzime.

Pancreatina contine o serie de enzime pancreatice. Protejeaza suprafata exterioara (exocrina) a pancreasului si o fereste de suprasolicitari.

articol preluat de pe site-ul calivita.com

You may also like...

1 Response

  1. 1 August 2010

    […] Time – contine enzime digestive care, impreuna cu extractul de usturoi, omoara chisturile de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.