Detoxifierea de primavara

Odata cu primavara mult asteptata, pot aparea si cateva fenomene neasteptate: astenia de primavara si alte cateva afectiuni inflamatorii. Acestea sunt, o consecinta a sedentarismului din timpul iernii si, pe de alta, al unei diete alimentare ceva mai sarace in vitamine, minerale si fibre.

Din aceste considerente, o detoxifiere regulata este necesara pentru o functionare cat ami buna a organismul. Daca se efectueaza de cateva ori pe an, corpul va fi capabil sa combata mai eficient virusii, parazitii si bolile.

Toxinele pot ajunge in corp din diferite surse, inclusiv pe cale respiratorie (aer poluat, fum de tigara, etc) si prin piele (diverse creme nu tocmai ecologice). Acestea provin din insecticide si pot ajunge in alimente din aerul si apa poluate, dar, de asemenea, pot fi cauzate de stres si de un mod de viata dizarmonic.

Pentru a ne intretine sanatatea, este vital ca regulat sa eliminam toxinele din organism. Exista foarte multe metode de detoxifiere a organismului: cure de slabire, cure cu fructe, diete specifice grupei sanguine, sauna, consumul de suplimente nutritive, utilizarea anumitor plante medicinale, sportul etc.

CaliVita International va pune la dispozite o gama variata de suplimente alimentare concepute special pentru a ajuta procesul de detoxifiere.

Consumati cel putin 2,5 litri de apa zilnic! Circa 500 ml de apa se evapora prin respiratie, iar restul de 2000 ml paraseste corpul sub forma de urina, transpiratie si in urma altor functii biologice.

Aceasta cantitate (2500 ml) trebuie sa fie inlocuita, pentru mentinerea homeostaziei organismului, iar inca un litru de apa este consumat in cadrul procesului de eliminare a toxinelor (detoxifiere). Apa ajuta la absorbtia nutrientilor, dizolva si elimina substantele reziduale rezultate in urma metabolismului si joaca un rol important in stabilizarea temperaturii corporale (evaporare, transpiratie). In plus, apa ne protejeaza organele vitale, regleaza nivelul de electroni si protoni din celule si este indispensabila pentru numeroase procese fiziologice importante. Apa alcalina poate fi un detoxifiant foarte bun pentru organism. Filtrul de apa Aquarion a fost conceput exact in acest scop. Acest filtru de apa, Aquarion de la CaliVita, este capabil sa filtreze apa, astfel incat sa ne dea apa cu PH-ul optim reglarii organismului.

Un mod stresant de viata, administrarea de diverse medicamente de sinteza, o alimentatie nesanatoasa, care include consumul excesiv de dulciuri, cafea, alcool, droguri si abuzul de medicamente, precum si lipsa produselor alcaline din alimentatie – toate acestea pot creste in mod exagerat productia de substante acide din organism, ingreunandu-i functionarea.

Totusi aceasta situatie poate fi combatuta cu succes recurgand la protectia naturala oferita de clorofila, care are un efect alcalinizant asupra sistemului digestiv. Produsul Liquid Chlorophyll este un supliment alimentar ce contine clorofiline (sarile de sodiu-cupru ale clorofilei) extrase din lucerna si reprezinta o sursa concentrata de clorofile a si b.

Substanta activa de baza din produsul Green Care este aceesi lucerna, o componenta importanta a dietelor alcalinizante. Lucerna este benefica in special pentru persoanele in varsta, fiind un detoxifiant remarcabil; creste performanta fizica si vitalitatea si asigura un somn profund si odihnitor. Nopalin este un alt produs ce sprijina  procesul de detoxifiere.

Flora intestinala este adesea expusa efectelor nocive ale unui stil de viata nesanatos si poluarii mediului. AC-Zymes ajuta la functionarea optima a sistemului digestiv. Mentineti-va sanatatea intestinelor si echilibrul florei intestinale cu ajutorul tabletelor masticabile pe baza de probiotice  ProbioBalance.

Activitatea fizica regulata, sportul stimuleaza circulatia sanguina si respiratia (prin urmare, oxigenul si nutrientii ajung la celule mult mai usor). La randul lor, organele responsabile cu detoxifierea organismului (plamani, ficat, rinichi si piele) devin mai rezistente la toxine.

Pe langa un consum adecvat de apa, este deosebit de important sa inlocuim electrolitii si mineralele si vitaminele pierdute (consumate) in cursul activitatilor fizice. O alimentatie echilibrata este solutia cea mai potrivita, insa suplimentele complexe cu minerale pot sprijini foarte mult acest proces. PowerMins si MagneZi B6 sunt produsele CaliVita recomandate in acest scop!

Folosirea saunei si infrasaunei poate spori efectele benefice ale gamei cosmetice Aquabelle, (produse ce au in componenta apa saracita in deuteriu) permitand pielii sa absoarba mai bine substantele active din aceste produse. Mai mult, infrasauna combinata cu C-RX Cream poate ajuta la eliminarea celulitei.

Nu in ultimul rand, plasturii Detox Patch pot stimula circulatia, ajutand organismul sa indeparteze eficient toxinele si reziduurile.

Ritmul rapid si stilul alert de viata caracteristice secolului 21 faciliteaza patrunderea unei cantitati foarte mari de toxine in organism, zi de zi. O mare parte din aceste toxine este absorbita de organism. Produsele CaliVita sunt fabricate din ingrediente naturale si plante medicinale si, daca sunt utilizate corect, pot ajuta la procesul de detoxifiere.

Articol preluat si prelucrat de pe calivita.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.