Curatenie cu produse BIO

Curatenia de primavara reprezinta, in fiecare an, un adevarat cosmar pentru gospodine, incepand cu luna martie. Trebuie sa va ganditi din timp la aceasta si sa va procurati toate cele necesare, ba chiar sa faceti rost de ajutoare. Dar poate ca nu ar fi rau ca, de data aceasta, sa va ganditi sa faceti curatenie putin altfel!

Cum si cu ce curatam?

Unele persoane fac curatenie continuu, maniacal, si nu suporta sa vada nicio firimitura pe masa de bucatarie. Majoritatea oamenilor insa fac curatenie in apartament sau in casa o data pe saptamana. Exista si persoane care nu fac curatenie decat ocazional: celibatarii, studentii si persoanele obisnuite, mai putin ordonate, care, in weekend-urile supra aglomerate, nu reusesc sa isi faca timp sa se lupte cu praful.

Nu va ganditi insa ca cei care fac curatenie ca niste maniaci o duc mai bine! Nici nu mai trebuie mentionat ca un mediu prea steril nu este adecvat pentru copii, deoarece o parte din sistemul nostru imunitar consta din imunitatea dobandita natural – adica din „intalnirea” cu agentii patogeni si dobandirea protectiei impotriva lor. In plus, produsele de curatenie cel mai des folosite contin substante chimice active, care pot cauza alergii, inrosirea si inflamarea membranei mucoase sau chiar astm. Printre efectele pe termen lung ale substantelor chimice se numara si deteriorarea ireversibila a sanatatii.

Produsele de curatat ce contin substante periculoase sunt la fel de nocive pentru oameni si pentru mediu. Substantele chimice deversate in chiuveta, toaleta si care patrund in canalele colectoare incetinesc procesul natural de curatire, deoarece distrug si bacteriile necesare pentru purificarea apei.

Majoritatea canalelor si sistemelor colectoare nu sunt concepute pentru a procesa substante chimice, prin urmare, daca deseurile domestice nocive sunt eliminate prin aceste sisteme in forma lor de baza, pot reprezenta un pericol major la adresa mediului inconjurator si pot polua apele freatice.

produse curatenie bio Caliclean Calivita

Prin urmare, cum trebuie sa curatam?

Trebuie sa curatam regulat cu produse bio „prietenoase” cu mediul inconjurator! Grasimea arsa de pe aragaz sau depunerile de calcar de pe faianta nu pot fi indepartate complet decat cu un efort fizic substantial sau, in cel mai drastic caz, trebuie sa inlocuim aragazul sau faianta. Chiar daca eficacitatea produselor de curatire organice nu este intotdeauna la fel de ridicata ca a celor conventionale, dar care contin substante periculoase, daca facem curatenie regulat si serios, nu va fi nevoie sa mai otravim mediul inconjurator cu chimicale puternice si extrem de nocive!

Un lucru este valabil in toate cazurile: nu exista nicio substanta miraculoasa care sa faca treaba in locul nostru. Solutia ar putea fi o „persoana miraculoasa”, care sa faca curat in locul nostru, in schimbul unei sume de bani. Insa, daca nu ne putem permite sa platim pe cineva sa faca curat sau daca nu ne simtim confortabil cu ideea ca cineva ne invadeaza spatiul intim, trebuie sa ne reconsideram metodele de facut curatenie si sa o gasim pe cea mai verde posibila.

Nu uitati! Niciun produs de curatat nu va curata perfect daca nu ne formam un obicei din a face curatenie regulat.

Produsele de curatat organice, produse bio CaliClean vor fi disponibile curand.

You may also like...

1 Response

  1. Carmen says:

    100% de acord cu folosirea produselor bio. Pacat ca nu multa lume le foloseste poate se gandesc ca daca este bio trebuie sa fie si scump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.