Cum ma pregatesc de calatorie?

Nu o data am auzit, in cercul meu de prieteni, despre vreo excursie scumpa in strainatate in care adevarata „aventura“ incepea abia la sfarsitul calatoriei: varsaturi, diaree, febra, stare de slabiciune si alte „programe“ facultative. Atunci, brusc, calatoria mult dorita isi pierdea tot farmecul. Nu mai aveai ochi nici pentru minunile arhitecturale, nici pentru peisajele pitoresti. La turul orasului, cel mai important este sa se afle in apropiere o toaleta. Ce sa fac atunci? Sa pun la naftalina pasaportul?

Dar, bunica mea are o solutie minune pentru problema aceasta.
– Baiatul meu, nu te mai plange atat! Consuma extract din coaja de salcie alba si o sa vezi ca nu o sa ti se intample nimic si o sa te simti bine.
– Dar medicul …
– Asculta-ma pe mine. La noi, la tara, am invatat sa il folosim  la orice din mosi-stramosi:   pentru  ameliorarea durerilor, scaderea febrei, ca intaritor si detoxifiant. Bem fiertura din coaja de salcie alba pentru vindecarea gastro-enteritelor, reumatismului, durerilor articulare si infectiilor vezicii. Este un excelent vermifug si am citit ca este util si impotriva malariei.

Dupa aceasta discutie cu bunica, m-am interesat si am aflat ca scoarta de salcie alba contine, intr-adevar, o cantitate mare de salicil (salicozid) salicortin si alte glicozide, acid tanic si enzime. Scoarta de salcie alba functioneaza la fel ca aspirina, dar, deoarece substantele sale active provin din surse naturale, nu are efecte secundare cum are aspirina clasica.

Am cautat pe internet si am gasit produsul White Willow de la Calivita ce contine un extract din coaja de salcie alba, asa ca nu este nevoie sa caut o salcie alba de pe care sa jupoi scoarta si sa o fierb, administrarea White Willow este foarte simpla, se administreaza 1-3 capsule pe zi in functie de necesitati.

Pe masura ce am cercetat mai profund in literatura de specialitate, mi-a cazut in maini o publicatie recenta, despre un produs nou si modern: OxyMax tot de la CaliVita. Probabil stiati ca micozele, parazitii, virusurile si bacteriile daunatoare sunt organisme anaerobe, ele se simt bine intr-un mediu sarac in oxigen. In cazurile in care oxigenarea la nivelul intestinului este deficitara, aproape intotdeauna apar agenti patogeni. Astfel, de multe ori, cantitatea fungilor din intestin poate fi foarte mare. Aceasta poate declansa nu numai diferite afectiuni intestinale, dar fungii pot invada si alte organe, iar substantele toxice produse de acestia pot cauza diferite boli, ca de exemplu eczeme, psoriazis, dureri de cap, migrene, oboseala cronica, dureri articulare, dereglari hormonale. Intr-un mediu neoxigenat sau slab oxigenat  devin foarte activi si parazitii intestinali. Din aceste considerente, este indicata o suplimentare cu oxigen.

Oxy Max furnizeaza organismului, intr-o concentratie mare, molecule stabile de oxigen, legate in apa de izvor. O unitate de volum de Oxy Max contine 24% oxigen, pe cand apa de la robinetul de acasa in cazul fericit contine 0,7% oxigen, iar apa de izvor 1% oxigen.

Datorita acestei concentratii ridicate de oxigen, OxyMax actioneaza ca un catalizator al proceselor metabolice, contribuind la detoxifierea organismului si la distrugerea bacteriilor anaerobe (de ex. salmonela, coli, streptococ, stafilococ). imbunatateste procesele de oxidare celulara, absorbtia vitaminelor, mineralelor, aminoacizilor.  sa observat ca Oxy Max are un efect deosebit de benefic in cazul unor solicitari fizice intense, inclusiv la sportivii de performanta. Amelioreaza simptomele aparute in urma dificultatilor de respiratie si actioneaza indirect in prevenirea infarctului miocardic.
– Si-acum, ce sa fac? E sigur ca voi calatori in Africa, dar cum sa ma apar de bacili? Cu scoarta de salcie alba a bunicii, care si-a dovedit eficienta de-a lungul secolelor, sau cu produsul modern OxyMax? Nu voi alege: le iau pe amandoua! Temeti-va, leilor, ca vin!

Articol preluat din revista CaliNews

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.