Cartilajul de rechin

cartilaj de rechinCartilajul de rechin este descris ca fiind un tesut conjunctiv dens, care uscat si transformat in pudra, se foloseste ca si supliment nutritiv dietetic. Cartilajul de rechin este in principal format din chondroitin si glucozamina. De asemenea sa observat ca cartilajul de rechin este bogat in minerale, in principal calciu si fosfor. Acesti nutrienti sunt esentiali pentru starea de bine si sunt necesari pentru o functionare corespunzatoare a functiilor corpului. Calciul este necesar pentru a mentine in stare optima oasele, dintii si sistemul cardiovascular; fosforul ajuta corpul sa utilizeze alti nutrienti si este necesar pentru buna functionare a rinichilor, dezvoltarea celulelor, inimii.

Calciul si fosforul trebuie combinate corespunzator cu magneziu, de aceea poate fi necesar un supliment cu magneziu in combinatie cu suplimentul de cartilaj de rechin Shark Aid de la Calivita. In acelasi timp, acest supliment stimuleaza sistemul imunitar si este benefic pentru inflamatii. Fiind si un inhibitor pentru angiogeneza, blocheaza noile formatiuni de vase de sange. Aceste toate componente sunt motivul pentru care se spune ca extractul de cartilajul de rechin este benefic atat pentru artrita cat si pentru bolnavii de cancer.

Cartilajul de rechin si artrita

In ultimele patru decenii, s-au facut unele cercetari cu privire la efectele cartilajului de rechin asupra artritei. Se pare ca pacientii care au luat suplimente alimentare cu cartilaj de rechin, au raportat ameliorari, fara efecte negative. Totusi, este important de mentionat ca aceste studii nu au fost inca efectuate pe un numar foarte mare de persoane si sunt considerate irelevante de catre unii medici.

Cum se poate sa existe beneficii pentru pacientii care sufera de artrita atunci cand iau suplimente de cartilaj de rechin?

Se stie ca mucopolisacaridele reduc inflamatia. Proteinele active care opresc angiogeneza, au potentialul de a stopa cresterea tesuturilor din jurul articulatiilor inflamate. Folosirea suplimentelor cu siguranta nu va vindeca artrita, dar poate ajuta la reducerea simptomelor.

Cartilajul de rechin si cancerul

Se crede ca proteinele care inhiba angiogeneza si care se gasesc in cartilajul de rechin pot stopa dezvoltarea ulterioara a celulelor canceroase. Fara vase noi de sange nu exista nutrienti care sa hraneasca tumora, astfel oprindu-se cresterea acesteia. Cercetarile medicale par sa arate ca administrarea de cartilaj de rechin nu ar putea sa ajute pacientii cu cancer avansat, desi efectele acestei substante nu au fost studiate si in cazul pacientilor cu stadii incipiente. Din nou, cartilajul de rechin nu este considerat un remediu pentru cancer, dar folosirea suplimentelor ca parte dinamica a unei terapii nutritionale, ar putea aduce potentiale beneficii unora dintre pacienti.

Exista riscuri prin folosirea suplimentului de cartilagiu de rechin?

Care sunt efectele secundare ale cartilagiului de rechin? Este posibil ca uneori la unele persoane, conaumarea unor suplimente ce contin cartilaj de rechin poate cauza greata, constipatie, presiune scazuta a sangelui, exces de calciu si chiar posibila oboseala. Cu dozajul potrivit si cu un produs pur (cum este produsul Shark Aid de la Calivita), aceste efecte secundare este foarte putin probabil sa apara la oamenii sanatosi. Asigurati-va ca veti cumpara un supliment cu cartilaj de rechin care este 100% pur si dintr-o sursa sigura. Suplimentul Shark Aid contine cartilaj de rechin uscat, pur 100%.

Datorita impactului asupra vaselor de sange, este recomandat ca femeile insarcinate, persoanele care au avut un atac de cord recent sau operatii recente, cei care au probleme cu ficatul sau rinichii sa nu foloseasca deloc suplimente cu cartilaj de rechin. Cartilajul de rechin este unul dintre cel mai popular suplimente alimentare din Statele Unite.

Puteti achizitiona un supliment pe baza de cartilaj de rechin, Shark Aid, o capsula contine 750 mg cartilaj de rechin 100%  pur. Shark Aid poate fi achizitionat prin distribuitorii calivita sau prin Magazin Calivita partener.

You may also like...

2 Responses

  1. Boby says:

    Wow !
    Foarte interesant 😀 Habar nu aveam de chestia asta 😕

  2. Bianca says:

    Cartilajul din care este făcut scheletul rechinilor este un țesut ușor, elastic și foarte rezistent, menit să absoarbă șocurile și să le protejeze corpul de răniri. Neavând măduvă osoasă ca și celelalte animale vertebrate, cartilajul rechinilor are rolul de a produce celule ale sistemului imunitar și substanțe cu rol important în apărarea organismului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.