Beneficiile sucului de soc negru

soc negruSucul de soc negru sustine actiunea vitaminei C in preventia si tratamentul racelilor. Sucul de soc negru actioneaza ca un decongestionant pentru a usura pieptul. De asemenea actioneaza in sensul de inducere a asudatiei ( proprietate descrisa ca sudorifica) efect considerat benefic in stadiile initiale ale racelilor febrile. Sucul de soc are proprietati laxative si diuretice.

Pentru un plus de varietate se poate amesteca cu cu sucul de mere, mure sau alte fructe. Noul produs Calivita, SambuRex contine pe langa sucul de soc negru si  echinacea purpurea, echinacea angustifolia, organic astragalus la care s-a adaugat Vitamina C si Zinc.

Copacul de soc negru creste salbatic prin toata Europa si are o istorie lunga ca si aplicatii medicale. In afara fructelor, frunzele, scoarta si radacinile copacului s-au dovedit a avea proprietati active. Fructele trebuie sa se coaca complet inainte de a fi culese, deoarece fructele necoapte contin alcanoizi otravitori si glicozide cianogenice.

Alcanoizii sunt caracterizati de gustul amar si sunt substante inrudite cu chinina, cafeina, nicotina si stricnina.

Glicozidele cianogenice elibereaza acid hidrocianic otravitor. Acest compus poate fi letal animalelor de dimensiuni mici, dar in dozele prezente in boabele necoapte tinde doar sa provoace lacrimatie.

Este importanta culegerea doar a fructelor coapte, dar prezenta substantelor daunatoare in fructele necoapte nu ar trebui sa va descurajeze in fata utilitatii boabelor de soc. Ganditi-va la mult iubitii cartofi. Un cartof necopt, cu aspecte verzi contine un alt alcanoid otravitor: solanina, care ar trebui evitat, dar asta nu a oprit milioane de oameni sa se bucure de varianta standard nealterata.

In vremurile trecute boabele de soc negru erau ilicit adaugate in vinul rosu pentru a-i intensifica culoarea. Doctorii cercetatori au realizat repetate studii pentru a descoperi ca doar aceast amestec are efectul antinevralgic scontat. Vinul autentic nu avea aceasta proprietate. In urma investigatiilor realizate, medicii din Praga recomanda amestecarea a 30 g de suc de soc si 10 g de vin pentru tratarea sciaticii sau al nevralgiei.

SambuRex nou produs calivita se bazeaza pe aceste efecte benefice ale sucului de soc negru.

Sursa articolului: EzineArticles.com/?expert=Kevin_Pederson

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*