Beneficiile consumului de Ginkgo biloba

Beneficii Ginkgo bilobaPlanta Ginkgo biloba a fost datata ca si aparitie in urma cu aproximativ 300 milioane ani facand-o una dintre cele mai batrane specii de arbore de pe Pamant. Chinezii au folosit aceasta planta in scop medicinal de secole, dar multe din aplicatiile mderne au venit de la cercetatorii germani.

Ginkgo biloba este potentata in combinatie cu Panax Ginseng.

Extractele de ginkgo biloba si-au dovedit eficienta pentru persoanele in varsta. Aceste plante antice actioneaza in sensul de marire a capacitatii de utilizare a oxigenului de catre organism si deci imbunatateste memoria, concentrarea si alte facutati mentale. Extractele din aceasta planta deasemenea si-au dovedit eficienta in imbunatatirea semnificativa a vederii la distanta si a refacerii anumitor tipuri de leziuni la nivelul retinei. Studiile au confirmat beneficiile acestei plante in tratamentul depresiilor la persoanele in varsta. Ginkgo biloba usureaza durerea in cazul persoanelor care sufera de migrene, sinuzite sau vertij. De asemenea ajuta in diminuarea tiuitului cronic din urechi cunoscut sub numele de tinnitus.

Unele dintre efectele cele mai deosebite ale Ginkgo biloba sunt acelea antioxidante – imbunatatirea trombocitelor, functiilor celulelor nervoase si circulatia sangvina in raport cu sistemul nervos si creierul. Are capacitatea de a mari dilatarea vasculara, poate ajuta in reducerea leziunilor retinei datorate degradarii maculei si poate inversa surzenia cauzata de reducerea circulatiei sangvine.

Ultimele cercetari asupra Ginkgo biloba s-au concentrat si asupra proprietatilor terapeutice ale frunzelor. In Germania si Franta s-au facut efectiv sute de teste pe extrasele din frunze. Aceste studii impreuna cu cele efectuate in America au demonstrat rezultate segnificative. Extrasele din ginkgo biloba au fost folosite cu eficienta in tratamentul bolii Alzeimer, ateroscleroza cerebrala, dementa, depresie, menopauza, stimularea circulatiei periferice si cerebrale, sindromului raynaud, retinopatie, senilitate, pierderi de memorie pe termen scurt, tinitus, boli vasculare si vertij.

Depresii: Pacientii care sufera de diverse niveluri de insuficienta vasculara au sesizat o imbunatatire a starii de spirit in timpul consumului de ginkgo biloba. Acest lucru a trezit interesul in utilizarea acestui extras in tratamentul depresiilor in special la batrani. Multe persoane s-au bucurat de rezultatele bune ale consumului de extras din Ginkgo biloba si chiar au observat ca se diminua necesitatea administrarii tratamentelor medicamentoase. Cei sub varsta de 50 ani pot beneficia de efectele antidepresive ale acestei plante. Cel mai mare progres a fost totusi inregistrat la persoanele varstnice.

Alzheimer si functiile mentale: asa cum peste 300 de studii o demonstreaza, ginkgo faciliteaza circulatia sangvina in tot corpul, mai ales la nivelul creierului, unde deopotriva protejeaza si ajuta memoria si functiile mentale, chiar si pentru oamenii afectati de boala Alzheimer.

Impotenta: o alta indicatie o reprezinta impotenta cunoscut fiind faptul ca aceasta se datoreaza unei slabe circulatii a sangelui catre penis, care de cele mai multe ori este rezultatul unei ateroscleroze. Avand in vedere ca Ginkgo biloba imbunatateste circulatia sangvina, s-a descoperit ca poate ajuta pana la 50% din pacienti cu aceasta problema dupa un consum de 6 luni.

Boala Raynaud: se crede ca aceasta boala apare ca o reactie exagerata a vaselor de sange la frig si spasme, reducand curgerea sangelui si astfel privand extremitatile de oxigen. Ginkgo biloba poate ajuta in aceste conditii prin largirea vaselor micsorate de sange, ceea ce ar impiedica spasmele sa blocheze complet circulatia sangvina.

Atacuri vasculare cerebrale AVC: Oamenii de stiinta continua sa studieze preventia si beneficiile administrarii de extracte de ginkgo biloba asupra pacientilor afectati de AVC. Se considera ca prin preventia formarii cheagurilor de sange si marind fluiditatea sangvina catre creier, Ginkgo biloba poate impiedica AVC. Deasemenea se crede ca planta impiedica radicalii liberi sa afecteze celulele creierului dupa un AVC.

Numele latine : Ginkgo biloba, Salisburia adiantifolia, Salisburia macropylla

Nume comune: Bai Guo, Nuca ginkgo, Piersica argintie japoneza, Copac kew, Yinhsing.

Suplimente Calivita ce contin Ginkgo Biloba: Ginkgo XC, Protect  4Life, Mega Protect 4Life, Senior Formula si Kids Greens

tradus si adaptat dupa: http://www.herbwisdom.com/herb-ginkgo-biloba.html

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.