Batranetea, o povara?

Batranetea cu CalivitaBatranetea este o o etapa care precede moartea naturala. Ce se intampla cu organismul omului incat acesta se schimba atat de mult, incepand de la aspectul fizic pana la functiile de baza? Ce se con­suma sau nu se mai consuma? Fundamentala din punct de vedere biologic in procesul de imbatranire este scaderea capa­citatii de adaptare, fenomen care trebuie inteles atat la nivelul functiilor diferitelor organe si sisteme, cat si la nivelul meta­bo­lismului celular. Ansamblul mecanismelor de reglare, care conduc la echilibrul dinamic al homeostaziei, functioneaza mai lent sau insuficient.

Homeostazia – constanta parametrilor mediului intern: pH, presiunea partiala a oxigenului si a bioxidului de carbon din sange si celule si o anumita concentratie a ionilor, se asigura printr-o reglare neurohormonala, celulara si intracelulara. La batrani, aceasta se realizeaza mai greu, iar mai tarziu perturbarea este ireversibila. Pot aparea arteroscleroza generalizata, modi­fi­carea substantei fundamentale a tesutului conjunctiv, a cola­ge­nului, hipotrofia musculara, scaderea ponderala si in inaltime, micsorarea capacitatii respiratorii, osteoporoza generalizata. Poa­te aparea, de asemenea, si perturbarea proceselor psihice:  batranii devin anxiosi, agresivi, conflictuali, emotivi si egoisti. Se con­sidera ca, dupa varsta de 40 de ani, varsta la care se constata un maxim functional, capacitatea functionala a organismului scade cu 0,5 – 1,5% pe an. Procesul de imbatranire difera de la individ la individ, fiind legat de mostenirea genetica.

Fara a avea pretentia ca emit solutia perfecta pentru menti­nerea tineretii, o parte dintre aceste procese de imbatranire pot fi incetinite abordand un stil de viata sanatos si folosind produsele oferite de CaliVita International.

Evitarea tutunului, alcoolului, consumul moderat de grasimi si dulciuri, practicarea miscarii in aer liber, zilnic, detoxifierea organismului de cel putin doua ori pe an ar trebui sa faca parte din „tabieturile” noastre.

Mentinerea pH-ului optim al organismului se poate realiza prin de­to­xifieri periodice, prin dieta, miscare, dar si cu ajutorul pro­duselor pre­cum Detox Patch (plasturi pentru detoxifiere), Pure Yuca(stimuleaza eliminarea materialelor reziduale si toxice din organism.), Green Care (extract de lucerna), Clorofila lichida, Spirulina Chlorella, administrate in functie de parti­cu­laritatile fiecarui organism. O solutie mult mai eficienta este consumul de apa alcalina produsa de filtrul de apa Aquarion.

Mentinerea in parametri normali a florei saprofite se reali­zeaza cu ajutorul probioticelor – Pro­ bio Balance, Acidophillus with Psillyum, AC-Zymes, care asigura si un tranzit intestinal cores­pun­zator, cunoscuta fiind tendinta de constipatie a persoanelor foarte stresate sau trecute de prima tinerete. Se recomanda, de asemenea, consumul de apa ionizata alcalina, produsa cu ajutorul aparatului Aquarion. O concentratie corespunzatoare de oxigen se poate men­tine cu ajutorul picatu­rilor de OxyMax si a suplimentului cu apa saracita in deuteriu Low Deuterium Oxy Crystal. Se stimuleaza secretia naturala de hormoni de crestere din organism cu ajutorul Natural HGH Suport, sprijinind astfel functionarea normala a sistemului imunitar si influentand benefic constructia musculara.

Incetinirea procesului de ateroscleroza se poate realiza crescand consumul de vitamina C – cu ajutorul produselor C300 Plus, Vitamina C Lichida, C Plus. Vitamin E sau de alti antioxidanti, cum ar fi Xanto PLUS, ZenThonic, Resveratrol, care au si efect antitumoral si de fortificare a organismului; Coenzima Q 10, SuperCoQ10 si Sublingual CoQ10 contribuie la pastrarea tineretii tesutului conjunctiv, a fibrelor de colagen si, in asociere cu Rho­diolin, intervin si in reglarea tulburarilor de ritm cardiac. Vein Protex pentru uz intern si Vein Care pentru uz extern contribuie, de asemenea, la mentinerea sanatatii aparatului cardiovascular.

Senior Formula si Menopausal Formula asigura vitaminele si mineralele indispensabile persoanelor in varsta. Cand anii se adu­na, altele scad, de exemplu, numarul orelor de somn, deoa­rece sca­de productia de melatonina a glandei epifize. Melatonin si Me­la­tonin 3.0 pot fi inlocuitorii ideali pentru somniferele sintetice.

Alti antioxidanti benefici sunt Luteina si Luteine Plus (pentru ochi), Smokerade (pentru aparatul respirator), Pro Selenium (pen­tru ti­roida). O activitate cerebrala optima se mentine cu ajutorul produ­su­lui Panax Ginseng, a celor care contin Ginko Biloba – Ginko XC, Protect4Life, Mega Protect4 Life, ultimul fiind util si in tratarea neuro­patiilor, si cu lecitina – Super Soya Lecithin si Triple Potency Lecithin.

Vital Man, ProState Power pentru barbati, Vital Woman, IntiMoments pentru femei, si URX diminueaza efectele varstei asupra aparatului urogenital. BioHarmonex emite un camp elec­tro­magnetic pulsatil de intensitate scazuta si regleaza din punct de ve­dere energetic activitatea aparatelor si sistemelor in asa fel incat sa asigure o cat mai buna functionare a acestora; programul de in­tinerire este cel mai util, dar si cele rezervate specific fiecarei cate­gorii de celule.

In afara acestor produse, in functie de afectiunile asociate varstei, se mai pot adauga si alte suplimente de la CaliVita International. Anii nu trebuie sa reprezinte o povara!

Articol preluat din revista CaliNews

C a m e l i a F l o r e a,  sponsor M a r i a B i r u

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.