Apa alcalina si aciditatea stomacului

Apa AlcalinaIntre oamenii care contesta validitatea apei alcaline cea mai mare intrebare este: “Ce se intampla cu apa alcalina odata ajunsa in stomac, care este puternic acid?” Aceasta intrebare este pusa atat de cei care au cunostinte despre corpul uman cat si de doctori. Lasati-ma sa raspund raspund la aceasta intrebare odata si pentru totdeauna pentru a sterge orice indoiala legata de apa alcalina.

Pentru a digera mancarea si a omori bacteriile si virusii introdusi odata cu aceasta, interiorul stomacului nostru este acid. Valoarea PH stomacului se mentine in jur de 4. Cand mancam mancare sau bem apa, in special apa alcalina, valoarea PH-ului in interiorul stomacului creste. Cand se intampla acest lucru mecanismele de tip feedback din stomac detecteaza acest lucru si comanda peretilor stomacului sa secrete acid gastric pentru a regla valoarea PH-ului inapoi la 4. Astfel ca stomacul redevine acid. Cu cat bem mai multa apa alcalina, cu atat stomacul va secreta mai mult acid. Pare o batalie pierduta.

Totusi, cand se intelege mecanismul prin care peretii stomacului produc acidul gastric, grijile dispar. Un prieten patologist mi-a dat urmatoarea explicatie. Nu exista o punga cu acid gastric in corpul nostru. Daca ar fi existat ea ar fi produs o gaura in corpul nostru. Celule din peretii stomacali trebuie sa produca acid gastric in baza necesitatilor momentane. Ingredientele din celule stomacului care produc acidul clorhidric (HCl) sunt dioxidul de carbon (CO2), apa (H2O) si clorura de sodiu (NaCl) sau clorura de potasiu (KCl).

NaCl + H2O + CO2 = HCl + NaHCO3, sau

KCl + H2O + CO2 = HCl + KHCO3

Dupa cum se observa, exista doua produse ce rezulta din procesul de realizare al acidului clorhidric si anume bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) si bicarbonat de potasiu (KHCO3) care intra in circulatia sanguina. Aceste bicarbonate sunt tampoanele alcaline care neutralizeaza excesul de acid din sange, ele dizolva deseurile acide solide in forma lichida. Neutralizand deseurile acide solide se elibereaza mai mult bioxid de carbon, care este descarcat in plamani. Pe masura ce organismul nostru imbatraneste, aceste tampoane alcaline se diminueaza; aceste fenomen se numeste acidoza. Acesta este fenomenul natural ce apare pe masura ce acumuleaza tot mai multe deseuri acide. Iata, deci, ca exista o relatie directa intre procesul de imbatranire si acumularea de produse acide.

Doar din punctul de vedere al valorii PH-ului in stomac se pare ca apa alcalina nu ajunge niciodata in organism. Dar cand se priveste corpul in ansamblu, exista un castig net al alcalinitatii cand bem apa alcalina. Celulele corpului nostru sunt usor alcaline. Pentru ca ele sa produca acid, trebuie sa produca de asemenea alcalin si viceversa; asa cum un dispozitiv de apa ionizata nu poate produce apa alcalina fara sa produca apa acida, din moment ce apa de la canal este aproape neutra.

Cand valoarea PH-ului stomacului creste peste valoarea de 4, stomacul stie ce sa faca ca sa o scada. Totusi, daca aceasta valoare scade sub 4, indiferent de motiv, stomacul nu mai stie ce sa faca. In acest caz, acidul clorhidric nu mai este produs de peretii stomacului, deci nu se mai adauga tampoane alcaline circulatiei sangvine.

Sa va mai dau un alt exemplu de un organ care produce acid pentru a putea produce alcalinitate. Dupa ce mancarea este digerata in stomac, trebuie sa iasa in intestinul subtire. La acest moment mancarea este atat de acida incat ar distruge peretele intestinului. Pentru a evita aceasta problema pancreasul produce o secretie alcalina (cunoscut ca si sucul pancreatic). Acest suc este bicarbonat de sodiu, si este amestecat cu mancarea acida ce iese din stomac. Din formula de mai sus, pentru a se produce bicarbonat, pancresul trebuie sa faca acid clorhidric, care este eliberat in circulatia sanguina.

Noi simtim o stare de somnolenta dupa o masa copioasa ( nu in timpul mesei sau cand mancarea este digerata in stomac), cand mancarea digerata iese din stomac; acela este momentul in care acidul clorhidric intra in sangele nostru. Acidul clorhidric este principalul element al antihistaminazei, iar aceasta cauzeaza somnolenta.

Produsele alcaline sau acide ale organismului trebuie sa aiba o proportie egala si opusa; deci nu exista un castig net. Totusi aportul suplimentar de alcalinitate din exteriorul organismului, precum consumul de apa alcalina, are ca rezultat un castig important pentru corpul nostru.

Apa alcalina se poate obtine de la aparatul de ionizare al apei Aquarion.

Copyright 1997 de Sang Whang Enterprises, Inc.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.